تاثیز اکوتیپ روی خصوصیات مورفولوژیکی و میزان اسانس بذر گیاه رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 586

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_192

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

Abstract:

رازیانه گیاهی است علفی دو یا چند ساله که میوه آن معطر و بسته به نوع، از رنگ زرد تا سبز متغییر است (گیاه رازیانه با آب و هوای مدیترانه ای، همچنین انواع خاک ها، آب شور و قلیا سازگاری مطلوبی دارد. توده ای گوناگونی از این گیاه در ایران موجود است که خصوصیات فنولوژیکی و مرفولوژیکی آنها متفاوت می باشد و محل رویش این گیاه در ایران شامل: گرگان، مازندران، گیلان، آذربایجان، ک ردستان، کرمان و خراسان است. از موارد بسیار مهم و ارزشمند در انتخاب ونه ها جهت تولید گیاه با مواد مؤثر بالا منطقه رویشی آن می باشد که تأثیر بسیار زیادی بر مواد مؤثره اندام های گیاه در طول دوره رویش آن خواهد گذاشت. اسانس ها، هم از نظر مقدار و هم از نظر ترکیب های سازنده تحت تأثیر ع وامل مختلف محیطی و درونی ه ستند. این پدیده علاوه بر اینکه از نظر مقدار تولید اسانس حائز اهمی است، بلکه از جنبه های مختلف دیگر نظیر تغییراتی که در ن وع اسانس و مقدار برخی از اجزای آن بوجود می آید نیز جالب توجه می باشد. کل اندام گیاه رازیانه دارای اسانس، مواد قندی و موسیلاژ است. بیشترین اسانس 6-2 درصد در میوه ها وجود دارد. اسانس آن در صنایع نوشابه سازی، داروسازی و آرایشی کاربرد دارد. توزیع اسانس میوه در لبه های بذر بیشتر است. اسانس ها متابولیت های ثانویه ای اند که در مسیرهای بیوشیمیایی در گیاه تولید و ذخیره می شوند. در سلولها و کرک های ترشحی منفرد یا مجتمع، غده ها و مجاری ترشحی در قسمت های سطحی و درونی اندام های مختلف چون برگها، میوه ها و جوانه ها و شاخه های گیاهان وجود دارند. اسانس ها در داخل سلول های گیاهی به شکل قطره های کروی و گلبول مانند هستند. هدف از این تحقیق ارزیابی تأثیر اکوتیپ های مختلف بر میزان اسانس دهی و صفات ریختی گیاه رازیانه می باشد.

Authors

سولماز کوشکی

موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی سنا ساری

خدایار همتی

دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • دوازده امامی، س- مجنون، ن. 1387. زراعت و تولید برخی ...
  • همتی شایار و همکاران.1388. بررسی تنوع مرفولوژی و درصد اسانس ...
  • weiss, v and edwards, J.M(1980): The biosynthesis of aromatic compounds. ...
  • _ M auhachirou, M _ and Gbenou, J. 1999."Chemical composition ...
  • نمایش کامل مراجع