بررسی شبکه جاده جنگلی از نظر مشخصات فنی و عبور از نقاط مثبت و منفی با استفاده از GIS (مطالعه موردی: جنگل های سری 1 بخش 1 هفت خال شرکت نکا مازندران)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,458

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PCEPSD01_079

تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1393

Abstract:

جاده های جنگلی دروازه های ورود به جنگل به منظور هر گونه اقدامی می باشند و بدون وجود آنها، جنگلداری و مدیریت جنگل غیرقابل تصور است. در طراحی شبکه جاده جنگلی باید مسیر حتی الامکان از نقاط مثبت عبور کند، نقاط مثبت نقاطی هستند که در طراحی شبکه جاده جنگلی باید از آن نقاط عبور داده شود مثل تراس ها یا نقاط کم شیب، نقاط منفی نیز نقاطی هستند که در طراحی شبکه جاده جنگلی باید از آن نقاط اجتناب کرد مثل نقاط سنگلاخی یا پرتگاه ها. همچنین به منظور ارزیابی وضعیت و سنجش کارایی یک شبکه از جاده های جنگلی، تراکم شبکه جاده ها از نظر مقدار و نحوه توزیع آنها مورد بررسی قرار می گیرد. در این مطالعه مشخصات فنی مسیر و درصد طول عبور مسیر از نقاط مثبت، نقاط بی اثر و نقاط منفی جاده موجود در سری 1 بخش 1 هفت خال (جنگل های شرکت نکاچوب مازندران) بررسی گردید. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که طول مسیر مورد مطالعه 17/9 کیلومتر، تراکم طولی 13/02 متر دره کتار، فاصله چوبکشی 348/04 متر، مساحت حوزه چوبکشی (مساحت مفید) 748/12 هکتار و درصد پوشش جاده موجود 54/4 درصد می باشد که با توجه به شیب منطقه، ظرفیت جنگل، ساختار خاک شناسی و زمین شناسی این موضوع منطقی است. همچنین 24/8 درصد طول جاده از نقاط مثبت، 59/39 درصد جاده از نقاط بی اثر و 15/81 درصد نقاط از نقاط منفی عبور کرده است. بطور کلی 84/185 درصد از طول مسیر از جاهایی که کمترین نقاط منفی را داشت عبور کرده است. با توجه به نتایج بدست آمده شبکه جاده با این شرایط باعث افزایش هزینه ها در انجام عملیات نگهداری جاده جنگلی و احتمالاً در صورت عدم مراقبت و نگهداری به موقع از جاده های جنگلی باعث بیشتر شدن خسارات محیط زیستی خواهد شد.

Keywords:

شبکه جاده جنگلی , نقاط مثبت و منفی , GIS , سری 1 بخش 1 هفت خال (جنگل های شرکت نکاچوب مازندران)

Authors

سیدعطاالله حسینی

عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ساری

طاها یوسفی بابادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی جنگل، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ساری

جبار میره کی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی جنگل، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ساری

ابراهیم کاظمی شهابی

کارمند شرکت نکاچوب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بدراقی، ن. حسینی، س.ع. لطفعلیان، م. پورمجیدیان، م. 1387. بررسی ...
  • حسینی، س.ع. 1382. برنامه ریزی شبکه راههای جنگلی با استفاده ...
  • سیبی، . رفت نیا، ن. آذرنوش، م. 1390 بررسی نوع ...
  • کتابچه طرح جنگلداری سری1 بخش1، شرکت نکاچوب مازندران، .1386 ...
  • لطفعلیان، م. پارساخو، آ. 1391. برنامه ریزی شبکه های جاده ...
  • Selcuk Gumu, H. Hulusi Aca. Devlet Tuksoy. 2007. Functional forest ...
  • نمایش کامل مراجع