سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

معرفی بسته بندی های نوین و هوشمند در صنایع غذایی

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 7,031

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRANQMS01_154

Index date: 16 July 2014

معرفی بسته بندی های نوین و هوشمند در صنایع غذایی abstract

هدف: معرفی بسته بندی های نوین در صنایع غذایی. روش پژوهش: هدف از بسته بندی نمودن مواد غذایی به طور همزمان افزایش زمان نگهداری و حفاظت از مواد غذایی به طور کامل از خطر عوامل فساد درونی و بیرونی و اکسایشی و همچنین حمل و نقل بهتر و آسانتر مواد غذایی می باشد. اگر جنس مواد اولیه بسته بندی از نوعی انتخاب شود که مواد غذایی قابل رویت باشد می توان بهتر به کیفیت آن پی برد و خرید چنین محصولی برای مصرف کننده حائز اهمیت خواهد بود در این پژوهش به معرفی 5 روش نوین صنعت بسته بندی مواد غذایی می پردازیم: 1- بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده (MAP): این روش امروزه در صنعت کاربرد وسیعی دارد و عبارت است از وارد کردن اتمسفر در یک بسته ماده غذایی با ترکیب خاص دی اکسید کربن، نیتروژن و اکسیژن. 2- فناوری نانو: این فناوری می تواند در مواردی مانند افازیش مقاومت به نفوذ در پوشش ها، افزایش ویژگی های دیواره (مکانیکی، حرارتی، شیمیایی و میکروبی) افزایش مقاومت در برابر گرما، گسترش ضد میکروبهای فعال و سطوح ضد قارچ کارساز باشد. 3- حسگرهای هوشمند: این حسگرها می توانند تولید کننده ، فروشنده و یا مصرف کننده را از برخی ویژگی های مربوط به غذایی که بسته بندی شده و یا ویژگی های محیطی که غذا در آن نگهداری می شود، مطلع ساخته یا به آنها هشدار دهند. 4- بسته بندی در ظروف هوشمند برای غذاهای آماده: با ساخت ظروف جدیدی که به منظور طولانی کردن عمر ماندگاری و امکان ردیابی محصولات غذایی طراحی می شود، احتمال رخ دادن اشکال در کیفیت یا خراب شدن ماده غذایی کاهش می یابد. 5- مواد ممانعت کننده در ساخت ظروف به منظور حفظ طعم و رایحه فرار مواد غذایی: مواد جاذب بو، می توانند مولکول های گازی ناخواسته ای را که باعث اجاد بوی نامناسب درون فضای ظرف می شود را جذب کنند و استفاده از این مواد ممانعت کننده در ساخت ظرف، میزان جذب، واپس دهی و انتشار گاز درون فضای ظرف را کاهش می دهد و به این ترتیب موجب حفظ کیفیت ماده غذایی می شود. نتیجه گیری کلی: امروزه کشورهای پیشرفته از روش های بسته بندی نانو، حسگرهای هوشمند و ظورف هوشمند جهت بسته بندی غذاهای اماده استفاده می کنند. رویکرد جدید صنایع بسته بندی، متمرکز بر تضمین سلامت و کیفیت مواد غذایی (کنترل رشد میکروبها، به تاخیر انداختن اکسیداسیون، بهبود نظارت، حفظ طعم و بوی ماده غذایی) در کنار سهولت استفاده و پایداری بسته بندی است.

معرفی بسته بندی های نوین و هوشمند در صنایع غذایی Keywords:

معرفی بسته بندی های نوین و هوشمند در صنایع غذایی authors

مهسا محمد حسینیان

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

شهره تاتاری

دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مقاله فارسی "معرفی بسته بندی های نوین و هوشمند در صنایع غذایی" توسط مهسا محمد حسینیان، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد؛ شهره تاتاری، دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی نخستین کنفرانس ملی توسعه کیفیت راهبردی فراگیر در سلامت غذا پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بسته بندی هوشمند، اتمسفر اصلاح شده، فناوری نانو، حسگرها و ظروف هوشمند هستند. این مقاله در تاریخ 25 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 7031 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف: معرفی بسته بندی های نوین در صنایع غذایی. روش پژوهش: هدف از بسته بندی نمودن مواد غذایی به طور همزمان افزایش زمان نگهداری و حفاظت از مواد غذایی به طور کامل از خطر عوامل فساد درونی و بیرونی و اکسایشی و همچنین حمل و نقل بهتر و آسانتر مواد غذایی می باشد. اگر جنس مواد اولیه بسته بندی از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله معرفی بسته بندی های نوین و هوشمند در صنایع غذایی با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.