سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تطبیقی و صحت سنجی شبیه سازی های دما و بارش مدل آماری ARIMA و مدل اقلیمی MAGICC-SCENGEN (مطالعه موردی: ایستگاه تبریز)

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,130

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CCASD01_135

Index date: 1 September 2014

بررسی تطبیقی و صحت سنجی شبیه سازی های دما و بارش مدل آماری ARIMA و مدل اقلیمی MAGICC-SCENGEN (مطالعه موردی: ایستگاه تبریز) abstract

هدف از پژوهش حاضر، مقایسه شبیه سازی دو متغیر میانگین دما و مجموع بارش سالانه در ایستگاه تبریز با استفاده از مدل آماری (ARIMA) و مدل اقلیمی (MAGIC-SCENGEN) طی سالهای 2011 و 2012 و صحت سنجی مقادیر شبیه سازی ها در هر یک از مدل ها با داده های مشاهده شده ایستگاه در این د و سال می باشد. ابتدا با استفاده از نمودارهای تعیین روند من کندال وجود روند یا تغییرات ناگهانی هر دو متغیر بررسی شد. طبق نمودارهای رسم شده در هر دو متغیر روند وجود دارد. سپس با استفاده از داده های سالانه میانگین دما و مجموع بارش ایستگاه تبریز طی سالهای 1992-2010 به مدلسازی و سپس بیه سازی بر اساس مدل آماری ARIMA پرداخته شده، نتایج حاصل نشان می دهد که برای داده های بارش با یک بار تفاضل گیری داده ها ایستا شده و مدل نهایی بدست آمده، مدل (1، 0، 2) و برای داده های میانگین دما با سه بار تفاضل گیری داده ها ایستا شده و مدل بدست آمده (4، 0، 4) می باشد. سپس براساس مدل ECHO-G و سناریو P50 از سری مدل های MAGIC-SCENGEN با توجه به موقعیت جغرافیایی شهر تبریز به شبیه سازی مقادیر میانگین دما و مجموع بارش برای سالهای 2011 و 2012 پرداخته شد. تطبیق و صحت سنجی مقادیر شبیه سازی دو مدل در هر دو متغیر نشان می دهد که از نظر مجموع بارش مقادیر شبیه سازی شده مدل ARIMA کمتر ازمقادیر مشاهده شده بوده ولی از نظر میانگین دما بسیار بیشتر از میانگین دمای مشاهده شده می باشد و در واقع هم از نظر نتایج صحت سنجی مجموع بارش و میانگین دما مدل MAGIC-SCENGEN به داده های واقعی نزدیکتر می باشد.

بررسی تطبیقی و صحت سنجی شبیه سازی های دما و بارش مدل آماری ARIMA و مدل اقلیمی MAGICC-SCENGEN (مطالعه موردی: ایستگاه تبریز) Keywords:

بررسی تطبیقی و صحت سنجی شبیه سازی های دما و بارش مدل آماری ARIMA و مدل اقلیمی MAGICC-SCENGEN (مطالعه موردی: ایستگاه تبریز) authors

سعیده عینی

دانشجوی دکتری اقلیم شناسی کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
جهانبخش، سعید، بابا پور باصر، علیرضا، 1382؛ بررسی و پیش ...
بابائیان، ایمان.نجفی نیک، زهرا. زابل عباسی، فاطمه. حبیبی نوخندان، مجید. ...
خردمندنیا، محمد، عساکره، حسین؛ 1380؛ الگوسازی ARIMA برای متوسط درجه ...
دوگلاس. سی مونتگمری، لینود. ا. جانسون، جان. اس گاردینر، (1373)، ...
روشن، غلامرضا و محمد سعید نجفی؛ 1390؛ بررسی پتانسیل اثرا ...
روشن، غلامرضا. خوش اخلاق، فرامرز. عزیزی، قاسم. 1391؛ آزمون مدل ...
شکیبا، هانیه؛ 1389؛ بررسی و پیش بینی کمینه دمایی سالانه ...
طاوسی، تقی، ثریا، محمد، راحتی، زیبا؛ 1389، بررسی روند دمای ... [مقاله کنفرانسی]
عباسی، فاطمه و همکاران؛ 1391؛ ارزیابی تغییر اقلیم ایران در ...
فرج زاده، منوچهر، 1386؛ تکنیک های اقلیم شناسی، چاپ اول، ...
کوچکی، علیرضا و همکاران، 1386؛ مطالعه ی شاخص های هواشناسی ...
Anthony. C. Anuforn and Juddy N, 2004. ((The in fluence ...
Bloutsos, A. A. etal. 2001.((Arima modeling of mean Temparature at ...
Harmel, R. D, et. al (2002) Evaluating the Adequecy of ...
Leite, S.M., Peixoto, J.P, 1996, ((The autoregressive model of climatological ...
Lazar, B., and Williams, M., (2008). "Climate Change in Western ...
Kont, A. Jaagus, J and Aunap, R (2003). Climate change ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تطبیقی و صحت سنجی شبیه سازی های دما و بارش مدل آماری ARIMA و مدل اقلیمی MAGICC-SCENGEN (مطالعه موردی: ایستگاه تبریز)" توسط سعیده عینی، دانشجوی دکتری اقلیم شناسی کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی تغییرات اقلیم و مهندسی توسعه پایدار کشاورزی و منابع طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بررسی تطبیقی، مدل آماری، مدل اقلیمی، شهر تبریز، سناریو P50 هستند. این مقاله در تاریخ 10 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1130 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف از پژوهش حاضر، مقایسه شبیه سازی دو متغیر میانگین دما و مجموع بارش سالانه در ایستگاه تبریز با استفاده از مدل آماری (ARIMA) و مدل اقلیمی (MAGIC-SCENGEN) طی سالهای 2011 و 2012 و صحت سنجی مقادیر شبیه سازی ها در هر یک از مدل ها با داده های مشاهده شده ایستگاه در این د و سال می باشد. ابتدا ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تطبیقی و صحت سنجی شبیه سازی های دما و بارش مدل آماری ARIMA و مدل اقلیمی MAGICC-SCENGEN (مطالعه موردی: ایستگاه تبریز) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.