بررسی منابع مقاومت به بیماری سفیدک پودری گندم در ژنوتیپ های گندم کامپکتوم در مرحله گیاهچه ای

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 819

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCNCA02_377

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

هدف از این تحقیق بررسی و شناسایی منابع مقاومت به سفیدک پودری در کلکسیون گندم کامپکتوم بانک ژن گیاهی ملی ایران بود. دراین تحقیق مقاومت 87 ژنوتیپ گندم از کلکسیون گندم کامپکتوم بانک ژن گیاهی ملی ایران نسبت به بیماری سفیدک پودری ارزیابی گردید. ژنوتیپ های مورد مطالعه در گلخانه در قالب طرح آزمایشی کاملا تصادفی در سه تکرار کشت و به طور جداگانه با پنج پاتوتیپ با توان بیماریزایی بالا از مناطق کلاردشت و مغان مورد ارزیابی قرار گرفتند. به این منظور، برگهای آلوده به قارچ عامل بیماری برای هر پاتوتیپ بر روی گیاهچه ژنوتیپ ها درمرحله یک تا دو برگی مایه زنی شدند . بعد از هفت تا ده روز، تیپ آلودگی هر یک از لاین ها بر اساس مقیاس صفر تا 4 یادداشت برداری شد. از مولفه های اصلی برای تمایز ژنوتیپ های مورد مطالعه استفاده شد. دو مولفه اصلی اول 64درصد از تغییرات داده ها را توجیه میکردند. با استفاده از دو مولفه اصلی اول و ترسیم بای پلات، ژنوتیپ های 16، 20، 33، 48 و 73 به عنوان نمونه های مقاوم از سایر ژنوتیپ ها متمایز گردیدند. نتیجه کلی و کاربردی این تحقیق شناسایی منابع مقاومت به سفیدک پودری در کلکسیون گندم کامپکتوم بانک ژن گیاهی ملی ایران بود که میتواند در برنامه هایاصلاحی برای مقاومت به بیماری سفیدک پودری گندم مورد استفاده قرار گیرد.

Authors

محمدرضا منصوریان

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، تهران، ایرا

مهدی زهراوی

استادیار، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، بخش تحقیقات ژنتیک و بانک ژن گیاهی ملی ایران

حسین عظیمی مطعم

مربی، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی ایران، گروه بیماری شناسی گیاهی

رضا عزیزی نژاد

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه اصلاح نباتات، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :