معرفی بتا کازومورفین به عنوان پپتید تسکین دهنده درد در محصولات شیر

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,500

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI22_377

تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1393

Abstract:

بسیاری از پپتید های غذایی که در طی هضم با آنزیم های پروتئولیتیک پانکراس، پروتئین های شیر ایجاد می گردند در بدن انسان به همان صورت جذب شده و آثار تسکین دهنده درد و گاها به عنوان کاهش دهنده فشار خونعمل می کنند. گیرنده های تسکین درد در سیستم ایمنی، هورمونی و عصبی قرار دارند. پپتید های آرام بخشی که از کازئین به دست می آیند به عنوان کازومورفین یا کازوکسین نامیده می شوند و آن هایی که از پروتئین های سرمیاستخراج می گردند لاکتوفین نام دارند. بتا کازئین که در اینجا مورد بحث است از 209 آمینو اسید تشکیل شده است کمتر از 8 نوع بتا کازئین وجود دارد و آنها را بصورتF و E ,B, C ,D ,Aجهت شناسایی بهتر و راحت تر طبقهبندی کرده اند بتاکازئینAبه سه دسته تقسیم می شودA1 ,A2 ,A3تفاوت بین دو نوع بتا کازئینA1 ,A2تنها درآمینو اسید شماره 67 آن است و موقعیت شماره 67 در بتا کازئینA1آمینواسید هیستدین ولی در بتاکازئینA2آمینواسید پرولین قرار دارد. کوچکترین تغییری در ساختمان پروتئینها می تواند تاثیرات مهم وبزرگی از نظر عملکرد در زمان هضم داشته باشد علت این تفاوت آن است که آمینو اسید پرولین در بتاکازئین 2 با اسید آمینه شماره قبلی خود یعنی ایزولوسین و بعدی خود باند سختی ایجاد می کند در حالیکه آمینو اسید هیستدین در بتا کازئین 1 با اسید آمینه قبلی خود یعنی ایزولوسین باند راحت و آسانی ایجاد کرده و بوسیله آنزیم های هضم کننده به راحتی پاره می شود. بتاکازئین 1پس از هضم میتواند رشته پپتید متشکل از 7 آمینو اسید تولید کند که بتا کازومورفین 7 نامیده می شود که آنرا به اختصار بصورتBCM7نشان می دهند.

Authors

قاسم سیفی

شرکت شیر پگاه فارس

فاطمه بیضاوی

دانشگاه جامع علمی کاربردی بعثت

زهرا جعفرزاده

دانشگاه شیراز- بخش علوم و صنایع غذایی

سیدمسعود محمدی

دانشگاه شیراز- دانشجوی دکترایPh.Dبهداشت و کنترل کیفیت مواد غذایی/ شرکت شیر پگاه فار

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :