سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه تغییرات مکانی شوری آبهای زیرزمینی با استفاده از زمین آمار ( مطالعه موردی : رفسنجان )

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,198

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CEE02_308

Index date: 9 October 2007

مطالعه تغییرات مکانی شوری آبهای زیرزمینی با استفاده از زمین آمار ( مطالعه موردی : رفسنجان ) abstract

آب های زیرزمینی، به عنوان بخش مهمی از آب های تجدیدپذیر اکوسیستم به حساب می آیند . آب های زیرزمینی در قیاس با آب های سطحی دارای مزیت های مختلفی مانند کیفیت بالاتر، آلودگی کمتر هستند و در اغلب موارد آب های زیرزمینی در مناطق خشک و نیمه خشک که آب های سطحی به میزان خیلی کم دیده می شوند، قابل دسترس هستند . اما متأسفانه میزان بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی از یک طرف و آلوده کردن سفره های زیرزمینی از مسائلی است که در دهه جاری با آن روبرو هستیم، که در نتیجه سلامتی انسان را به خطر انداخته است . برای حفظ کیفیت آب های زیرزمینی نیازمند به اطلاع از چگونگی تغییرات مکانی کیفیت آب های زیرزمینی داریم . بدین منظور در این تحقیق به منظور پیش بینی پراکنش مکانی شوری آبها ی زیرزمینی دشت رفسنجان اطلاعات مربوط به 66 چاه جمع آوری شد . سپس از روش های کریجینگ و IDW برای میان یابی با چهار توان استفاده شد . پس از بررسی نرمال بودن داده ها اقدام به ترسیم واریوگرام گردید، بمنظور انتخاب مدل مناسب از شاخص RSS استفاده گردید . سپس با استفاده از تکنیک ارزشیابی متقابل و استفاده از روش های ارزیابی خطا، نظیر RMSE مناسبترین روش میان یابی انتخاب شد . نتایج نشان داد که برای پهنه بندی شوری آب روش کریجینگ بر روش IDW ارجحیت دارد . در نهایت پس از انتخاب مدل مناسب جهت درون یابی، نقشه شوری دشت رفسنجان در محیط GIS تهیه گردید .

مطالعه تغییرات مکانی شوری آبهای زیرزمینی با استفاده از زمین آمار ( مطالعه موردی : رفسنجان ) Keywords:

مطالعه تغییرات مکانی شوری آبهای زیرزمینی با استفاده از زمین آمار ( مطالعه موردی : رفسنجان ) authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
محمدی، جهانگرد، 1385، پدومتری، جلد دوم آمار مکانی، نشر پلک، ...
مهدیان، محمدحسین. 1385، کاربرد زمین آمار در خاکشناسی، کارگاه آموزشی ...
Abdin, S. 2007.Unique Groundwater Management Tool in Arid Regions: The ...
Ahmed, S., 2002. Groundwater monitoring network design: application of Geostatistics ...
Barca.E, Passarella.G, 2007, Spatial evaluation of the risk of groundwater ...
Finke.P.A, Brus.D.J, Bierkens.M. F.P, Hoogland.T, Knotters.M, Vries.F.de, 2004, Mapping groundwater ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه تغییرات مکانی شوری آبهای زیرزمینی با استفاده از زمین آمار ( مطالعه موردی : رفسنجان )" توسط روح الله تقی زاده مهرجردی؛ شهلا محمودی؛ سیدحسین خزائی؛ احمد حیدری نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شوری آب زیرزمینی، پراکنش مکانی، زمینآمار، پهنه بندی، رفسنجان هستند. این مقاله در تاریخ 17 مهر 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4198 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آب های زیرزمینی، به عنوان بخش مهمی از آب های تجدیدپذیر اکوسیستم به حساب می آیند . آب های زیرزمینی در قیاس با آب های سطحی دارای مزیت های مختلفی مانند کیفیت بالاتر، آلودگی کمتر هستند و در اغلب موارد آب های زیرزمینی در مناطق خشک و نیمه خشک که آب های سطحی به میزان خیلی کم دیده می شوند، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه تغییرات مکانی شوری آبهای زیرزمینی با استفاده از زمین آمار ( مطالعه موردی : رفسنجان ) با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.