برنامه فلسفه برای کودکان (p4c) با استفاده از داستانهای متون دینی

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 915

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BIRJAND01_007

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

Abstract:

در اواخر دهه 1960 لیپمن در مواجهه با دانشجویانش دریافت توانایی استدلال قدرت تمیز وداوری در ان ها توسعه نیافته است کاری که باید در دوران کودکی صورت می گرفت فلسفه برای کودکان (p4c) برنامه مهارت تفکر است که در 1980 توسط لیپمن وشارب توسعه پیدا کرد این برنامه شهرت جهانی یافته است لیل ویلیامر 2،2012) برنامه فلسفه برای کودکان به سرعت در بسیاری از کشورها مورد اقبال قرار گرفت اما همه علاقه مندان به این برنامه روش لیپمن را تکرار نکرده وبا طراحی ویا استفاده از ظرفیت های ادبی وفرهنگی کشور خود سعی در طرح محتوای داستانی بومی برای برنامه فلسفه برای کودکان نمودند اینکه آیا می توان به کمک داستان های متون دینی محتوای داستانی برای برنامه فلسفه برای کودکان طراحی نمود؟ سوالی است که به آن پرداخته شده است از جمله روش های غنابخشی به محتوا استفاده از داستان های متون دینی می باشد (پیکمال 1388) با اهمیت دادن به محتوای غنی داستان بیان می دارد بچه های امروز نیاز دارند بزرگ فکر کنند برای این کار می باست از راه حکایت وافسانه آن ها را تغذیه نمود پیکمال برای این کار از داستان هایی درباره پیامبران نیز بهره برد از جمله داستان سلیکان ومورچه که از عطار شاعر ایرانی (ف6ه.ش) نقل شده است . همچنین فیشر (1996) با اذعان به علاقه وتوجه کودکان به موضوعاتی چون انصاف آزادی دوستی حقیقت دانش قضاوت سعی نمود تا محتوایی غنی برای تفکرکودکان در این زمینه فراهم سازد از نظر او داستان های کهن را می توان به عنوان محتوایی سراسر فلسفی در نظر گرفت در میان داستان های بازنویسی شده فیشر داستان های دینی هم دیده می شود

Authors

احمد اکبری

استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسکن

ابوالفضل غفاری

استاد یار دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • پیکمال، میشل (1388). داستان‌های فلسفی جهان. ترجمه ترانه وفایی، تهران: ...
  • علوی، سید حمیدرضا (1386). نکات اساسی در فلسفه تعلیم و ...
  • فیشر، رابرت (1387). داستان‌هایی برای فکر کردن، ترجمه؛ سیدجلیل لنگرودی، ...
  • کارل، هاوی و گامز، دیوید (1389). فلسفه به مثابه روش، ...
  • ناجی، سعید (1383). فلسفه برای کودکان و نوجوانان مروری بر ...
  • Fisher., R. (1999). First stories for thinking, Oxford: Nash Polloc. ...
  • Lyle., S & Williams., J. T. (2012). Dialogic practice in ...
  • نمایش کامل مراجع