بررسی رابطه بین نسبت های بهره وری و نسبت های سودآوری در میان شرکت های بورسی (صنعت ماشین آلات و تجهیزات) طی سال های 88 تا 92)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 991

This Paper With 26 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CAFM04_080

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

Abstract:

رشد و توسعه اقتصادی هر کشور مرهون استفاده بهینه از امکانات و منابع آن کشور است. تاریخ دوهزارساله صنعت، عصر فراصنعتی و ارتباطات، نتیجه رشد و ارتقاء بهره وری است. پرواضح است که میزان دانش، اطلاعات و آگاهی مدیران از مفاهیم بهره وری و نسبت های مالی و کاربرد آنها در ارزیابی شرکت های صنایع مختلف، از پارامترهای اساسی موفقیت فرآیندهای بهبود بهره وری است. مقاله حاضر تحت عنوان بررسی رابطه بین نسبت های بهره وری و نسبت های سودآوری در میان شرکت های موجود در صنعت ماشین آلات و تجهیزات قبل و بعد از هدفمندسازی یارانه ها انجام گرفته است. بدنبال تعیین رابطه میان نسبت های بهره وری و سودآوری شرکت های موجود در صنعت مذکور می باشد. بنا به ماهیت تحقیق و پژوهش روش تحقیق از نوع تحقیقات علی است و داده های پژوهش با استفاده از صورت های مالی حسابرسی شده شرکت ها از طریق سایت رسمی سازمان بورس کشور جمع آوری شده است. همچنین مبانی نظری تحقیق از طریق مطالعات کتابخانه ای جمع آوری گردیده است. سپس بر اساس داده های بدست آمده نسبت های بهره وری مورد مطالعه در این تحقیق محاسبه گردیده است و نتایج حاصله توسط نرم افزار اکسل و SPSS تجزیه و تحلیل شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه شرکت های موجود در صنعت ماشین آلات و تجهیزات می باشد. لذا از نمونه گیری آماری استفاده نشده است. با توجه به ماهیت سوالات و فرضیه های تحقیق و مقیاس متغیرهای پژوهش آزمون F، آزمون t و ضریب همبستگی پیرسون بعنوان روش های آماری تحقیق برای تأیید یا رد فرضیه ها انتخاب شده است. به طور کلی در راستای سوالات و فرضیه های تحقیق نتایج نشان داد نسبت های بهره وری و نسبت های سودآوری در سطح اطمینان 95 درصد به لحاظ آماری معنی دار می باشد و یک رابطه مثبت و مستقیم بین این دو وجود دارد. ولی نسبت بهره وری انرژی که در صورت استفاده بهینه و مطلوب از منابع انرژی بهبود یافته و باعث کاهش بهای تمام شده گردیده و نسبت های سودآوری را تقویت می نماید. قبل از هدفمندسازی یارانه ها رابطه ای معناداری نداشته ولی بعد از هدفمندسازی یارانه ها به دلیل افزایش هزینه های انرژی و سوخت، رابطه معناداری با نسبت های سودآوری داشته است. سرانجام با جمع بندی یافته ها و نتایج پژوهش در پایان پیشنهاداتی به منظور بهبود نسبت های بهره وری و نسبت های سودآوری در شرکت های بررسی شده ارائه گردیده است.

Keywords:

Authors

محمد نصیری

گروه علوم انسانی ،واحد شبستر،دانشگاه آزاد اسلامی،شبستر

کمال خانزاده

دانشجوی دوره دکتری مدیریت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Austin Allan L. and Hammink William: A Manageer's Guide to ...
  • Bernstein Leopold A.and Wild John. _ Financial Statement Analysis; Theory; ...
  • Kreps Clifton H.6.jr. and Wacht RichardF. Financial Ad ministration _ ...
  • Introduction to Management Accounting. Charles T. Horngren-Gary L suae» s ...
  • Donald E.Kieso and Weygandt Jerry; Intermediate Accounting _ 9 th ...
  • Jae K. Shim and Siegel Joel G" Theory and Problems ...
  • Kemme, Q., Tancer, B., 1982, Growth Of Factor Productivity Manufaturing ...
  • Lawerence J. Gitman" Principles _ Of Managerial Finance? 7 th ...
  • Tsao, Y. 1985, Growth Without Productivity pp25-38. ...
  • Lopez, G.2004, Wages and Productivity in Mexican Manufaturing , World ...
  • نمایش کامل مراجع