بررسی استفاده از پساب حاصل از تصفیه فاضلاب جهت مصارف مختلف صنعتی با توجه به درجه تصفیه و استاندارد زیست محیطی

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 8,174

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCWW02_120

تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1387

Abstract:

هدف اساسی پروژه های استفاده مجدد از پساب در صنایع ، صرفه جویی در مصرف آب و در نتیجه کاهش فشار بر منابع آب منطقه است . صنایع از لحاظ مصرف آب بیشترین حجم را به خود اختصاص می دهند . استفاده مجدد از فاضلاب ها در صنعت با دو هدف کلی امکان باز چرخش آنها در واحدهای صنعتی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست برنامه ریزی می شود . صنایع شیمیایی ، نفت ، پتروشیمی ، کاغذ سازی ، نساجی و فولاد و ... در زمره صنایعی هستند که امکان برگشت پسابهای تصفیه شده جهت مصارف مختلف در آنها وجود دارد . در فعالیتهای صنعتی نظیر برجهای خنک کننده ، دیگهای بخار ، فرایند تولید محصولات و همچنین جهت آبیاری فضای سبز ، اطفال حریق و کنترل گرد وغبار در صنایع می توان از فاضلاب تصفیه شده استفاده کرد . کیفیت آب لازم برای فرآیندهای متفاوت صنعتی بسیار متغیر است . آب برجهای خنک کننده ، کمترین محدودیت استفاده مجدد را داشته و آب دیگ بخار بالاترین کیفیت پساب را نیاز دارد . درجه تصفیه فاضلاب تابع نوع استفاده مجدد از پساب است . آب برج های خنک کننده ها ، که آب مورد استفاده در آنها بالاترین حجم آب لازم در اکثر صنایع را تشکیل می دهد، ممکن است بتوانند پساب خروجی از سیستم تصفیه ثانویه فاضلاب را مستقیماً استفاده کنند هر چند حذف جامدات باقیمانده و تصفیه اضافی با مواد شیمیایی ممکن است برای جلوگیری از رشد انواع میکروارگانیسم ها بر سطوح لازم باشد . هدف از ارائه این مقاله علاوه بر معرفی روشهای مختلف استفاده مجدد از فاضلاب جهت مصارف مختلف ، درجه تصفیه مورد نیاز جهت تامین مقررات ، محدودیت واستاندارد زیست محیطی و همچنین خطرات بهداشتی در کاربرد مجدد از پساب صنعتی مرور می گردد.

Keywords:

تصفیه فاضلاب , استفاده مجدد از فاضلاب , آب دیگ بخار صنایع , برجهای خنک کننده صنعت , آب فرایند صنعتی , استاندارد زیست محیطی

Authors

مریم پازوکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران محیط زیست - دانشکده محیط زیست دانش

افشین تکدستان

عضو هیات علمی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه جندی شاپور اهواز

آزاده آقاجانی یاسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران محیط زیست - دانشکده محیط زیست دانش

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :