روندیابی و تعیین حداکثر عرض سیلاب در رودخانه آقاج به کمک رابطه نوین رگرسیونی (توسعه داده شده بر اساس معادله سنتونانت و مدل عددی MIKE11)

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 624

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

UMCONF03_213

تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1395

Abstract:

روندیابی سیل توسط روشهای ریاضی به مهندسین طراح در شناخت تاثیرات جریان در مسیر رودخانه و اطراف آن کمک می کند واهمیت آن در طراحی اقدامات حفاظت سیل به منظور پیشنهاد راهکارهای موثر در حفاظت از رفتار امواج سیلاب در آبراهه ها و یافتنراه حل های اقتصادی می باشد. در این مطالعه برای اولین بار در مطالعات روندیابی و پهنه بندی سیل رابطه رگرسیونی بین دبی و عرضجریان سیل ارائه شده است. برای این مهم ابتدا با انتخاب رودخانه قره آقاج به طول تقریبی 15 کیلومتر در استان فکار؛ به عملیاتروندیابی سیلاب توسط روش های آت- کین اصلاحی ماسکینگام موج سنماتیکی صریح موج ضمنی دیفیوژن و مدل عددی موج دینامیکی نرم افزا MIKE11 پرداخته شد و دبی اوج هر روش محاسبه گردید. سپس با مبنا قرار دادن خروجی نرم افزار MIKE11اقدام به استخراج رابطه ریاضی رگرسیونی حاکم بین دبی و عرض جریان در بازه مطالعاتی رودخانه آقاج گردید. پس از استخراج رابطهرگرسیونی درجه ششم در بالادست و پایین دست بازه مطالعاتی امکان تخمین حداکثر عرض جریان سیلاب به کمک روش های عددیفراهم گردید. خاطر نشان می گردد این عملیات برای اولین بار در مطالعات پهنه بندی سیل ارائه شده و سابقه انجام آن تا کنون توسطنگارنده مشاهده نشده است. روش های مختلف حاکی از آن است که که در مقایسه با نتایج شبیه سازی عددی نرم افزار MIKE11بهترین روش هیدرولوژیکی (تجربی) که بیشترین نزدیکی را با با نتایج عددی نرم افزار دارد مدل هیدرولوژیکی ماسکینگام می باشد واین روش کمترین خطا را با مقادیر عددی نرم افزار داشته است. پیشنهاد می شود نظیر این عملیات برای بازه هایی از رودخانه های مهمایران (در بین ایستگاه های هیدرومتری) تکرار شود و روابط رگرسیونی آنها استخراج گردد. بیش استخراج چنین روابطی پیش بینیحداکثر عرض جریان سیل را به مراتب سرعت بخشیده و با دانستن دبی اوج بالادست به راحتی می توان سیل را در پایین دست پهنه-بندی نمود.

Keywords:

حداکثر عرض سیلاب رابطه رگرسیونی معادلات سنت ونانت روندیابی سیل دبی اوج سیلاب

Authors

سامان نوری نژادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، گرایش مهندسی آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

حسین خورشیدی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، گروه مهندسی عمران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :