آثار روانشناختی ورزش در دوران سالمندی

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 698

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_086

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

Abstract:

مقدمه: با در نظر گرفتن نیازهای خاص این دوران، توجه به سلامت روانی و فعالیتهای ورزشی در سالمندان از اهمیت اساسی برخورداراست. سالم پیر شدن حق همه افراد است که خود بر اهمیت پدیده سالمندی و پیشگیری از بروز انواع مشکلات آن میافزاید. این مطالعه با هدف تعیین نقش فعالیت ورزشی بر سلامت روانی سالمندان، به مقایسه سلامت روانی سه گروه مختلف از سالمندان پرداخته است.روش پژوهش. این مطالعه از نوع پیمایشی و تطبیقی بوده که بر روی 180 نفر از سالمندان از سه گروه مختلف شامل ورزشکاران پیشکسوت حرفهای، سالمندانی که بطور منظم به فعالیت ورزش صبحگاهی میپرداختند و سالمندان غیر ورزشکار در استان آذربایجان-شرقی انجام گرفت. برای سنجش سلامت روانی سالمندان از پرسشنامه سلامت روانی(پرسشنامه 28 سوالی گلدبرگ) استفاده شد. اطلاعات مربوط به پاسخگویان از طریق پرسشنامه و مصاحبه گردآوری شدند. برای تحلیل دادهها از آزمون تی- تست و تحلیل واریانس یکطرفه استفاده شد. یافتهها. نتایج پژوهش نشان داد که بین سه گروه مورد مطالعه از لحاظ سلامت روانی تفاوت معنیداری وجود دارد. بدین معنی که سطح سلامت روانی ورزشکاران پیشکسوت حرفهای با میانگین(51/10(از دو گروه دیگر بیشتر بود و میزان سلامت -روانی سالمندانی که بطور منظم به ورزش صبحگاهی میپرداختند با میانگین(41/15 (از سالمندان غیر ورزشکار(30/22(بیشتر بود. یافتهها نشان داد ابعاد چهارگانه سلامت روانی در ورزشکاران پیشکسوت حرفهای در مقایسه با دو گروه دیگر در وضعیت مطلوبی قرار دارد. نتیجهگیری. با توجه به یافتههای این پژوهش میتوان نتیجه گرفت که انجام فعالیت ورزش بطور مداوم میتواند موجب بهبود سلامت جسمی و روانی سالمندان شود و از این طریق کیفیت زندگی این گروه از افراد جامعه در ابعاد مختلف ارتقا یابد و راه را برای سالم پیر شدن و برخوردار بودن از سلامتی در این دوره از زندگی هموار نماید.

Authors

حمید حامدی

کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی

محمدتقی اقدسی

تبریز دانشگاه دانشیار

یوسف دانش نظر

کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی

قهرمان محسن زاده قلعه جوقی

بالینی روانشناسی کارشناس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • برزو، سمیرا و همکاران(1390). تاثیر تمرین های ورزشی هوازی بر ...
  • Elavsky S, McAuley E, Motl RW, Konopack JF, Marquez DX, ...
  • Hatami H, Razavi SM, Eftekhar Ardebil H, Majlesi F, Sayed ...
  • Rajoev, L. (2010). Benefits of exercise in the morning, www.A ...
  • World Health Organ isation.report 2008.Available ...
  • نمایش کامل مراجع