سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اکوتوریسم و جاذبه های طبیعی در جلب گردشگران در مناطق کویری

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,701

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

KAVIRARCH01_006

Index date: 29 August 2008

اکوتوریسم و جاذبه های طبیعی در جلب گردشگران در مناطق کویری abstract

گردشگری و بویژه طبیعت گردی به عنوان ی کی از شیوه های استفاده از جاذبه های طبیعی و هم راه حلی برای پایداری پتانسیل ها به شمار می آید . صنعتی که با گسترش قلمروهای خود در قرن گذشته و حال می تواند با وجود پتانسیل های متنوع و جذاب سرزمین ایران از جایگاهی خاص برخوردار گردد . بر اساس پیش بینی های 6 درصد خواهد بود که / 3 تا 7 / صورت گرفته رشد عمومی صنعت توریسم برای نخستین دهه در پیش رو بین 4 بیشترین سهم آن بین 10 تا 30 درصد مربوط به اکوتوریسم است و با عنایت به اینکه تا یک دهه دیگر شمار طبیعت گردان که اکنون 7 درصد از کل مسافران جهان را شامل می شود به بیش از 20 درصد برسد ضرورت توجه به این صنعت مورد توجه سرمایه گذاران، دولتمردان و ... می باشد. در کشور ایران مجموعه گسترده ای از منابع پراکنده، ثبت نشده و در بسیاری از موارد رو به قهقرا داشته های اکوتوریسم ایران را تشکیل می دهند که این داشته ها طیف متنوعی از چشم ان دازهای جغرافیایی، آثار و ذخایر طبیعی را شامل می شود . بررسی جغرافیایی طبیعی ایران و نیز امکان سنجی هر کدام از جاذبه های اکوتوریسمی بیانگر آن است که اکوتوریسم در ایران یک منبع اقتصادی کم نظیر ، خاص و بسیار متعدد و البته رها شده به حال خود است . مناطق کویری بد لیل وجود منابع کافی اعم از پتانسیل های طبیعی و انسان علاوه بر تقویت اکوتوریسم باعث تعادل در رشد اقتصادی روستاهای پیرامون آن شده و با ایجاد قطب های توسعه گردشگری به تکمیل سایر قطبهای اقتصادی موجود می پردازد . این منطقه با داشتن روستاهای متعدد و پراکنده به صو رت نگین های سرسبز در پهنه کوهستانها و دشتها و همچنین همجواری با چشم اندازهای ژئومورفولوژی از جمله تپه های ماسه ای، رخساره های زیبا ، متنوع و بهت انگیز کویری ، مناطق کوهستانی و دره های عمیق از یک سو و شیوه های سنتی در بهره برداری و حفاظت از منابع طبیعی از س وی دیگر با عنایت به منابع معیشتی روستاهای آن که تلفیقی از فعالیتهای کشاورزی است. از آنجا که در مجموع ساختار طبیعی - انسانی و مجموعه روستاها و شهرهای موجود در منطقه کویری دارای تنوع منحصر به فرد و ویژه می باشد و عموماً طرز زندگی اجتماعی آن نیز دارای جلوه های خاص است . به همان اندازه اشکال مختلف توریسم خصوصاً اکوتوریسم و تفرج در آن از قابلیت توسعه بالایی برخوردار است . در این مقاله ضمن بررسی ابعاد و ویژگیهای توسعه اکوتوریسم در منطقه ویژگیهای برخی از جاذبه های توریستی منطقه در جهت زمینه سازی برای توسعه این صنع ت در منطقه و ضرورت توجه به آن در معماری شهری و روستایی در برنامه ریزیهای ناحیه ای و منطقه ای بیان می گردد.

اکوتوریسم و جاذبه های طبیعی در جلب گردشگران در مناطق کویری Keywords:

اکوتوریسم و جاذبه های طبیعی در جلب گردشگران در مناطق کویری authors

حسین آذر نیوند

استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

مسعود نصری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان

علی نجفی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آذرنیوند، حسین، 1384، درسنامه مباحث اکولوژیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ...
البرزی. صدرا...، 1377، اهمیت و تقویت صنعت جهانگردی، ماهنامه تعاون ...
الوانی، مهدی و زهره دهشتی، 1377 - اصول و مبانی ...
رنجبریان، بهرام و زاهدی، محمد، 1379، برنامه‌ریزی توریسم در سطح ...
صدر، حسین، 1381 - توریست و جهانگرد کیست، انتشارات کتابسرای ...
کردوانی، پرویز، 1369، مناطق خشک، جلد اول، انتشارات دانشگاه تهران. ...
گودرزی نژاد، شاپور، 1377، ژئومورفولوژی و مدیریت محیط، جلد اول ...
محمودی، فرج ا...، 1373، ژئومورفولوژی، جلد اول، انتشارات تهران. ...
نصری مسعود، 1384، سمینار درسی اکولوژیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ...
Bloom, A.L., 1998 _ Geomorpholo gy, Pearson Education, Inc. 482p. ...
Govinden , K. and Thirumurug an, V. , 2003 , ...
Burger, J., 2000, Landscape, tourism, and conservation, The Science of ...
Gulinck, H, Vyverman, N, Bouchout, KV and Gobin, A, 2001, ...
Robert, RH and Zenia MS, 2002, The use of choice ...
Rose, E. and atal, 2005, Social Adaptation Ecotourism in the ...
Tsaur, SH-H, Lin, Yu-Ch and Lin, JO-H, 2005, Evaluating ecotourism ...
Wenjun, Li, 2004, E nvironmental management indicators for ecotourism in ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اکوتوریسم و جاذبه های طبیعی در جلب گردشگران در مناطق کویری" توسط حسین آذر نیوند، استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران؛ مسعود نصری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان؛ علی نجفی، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی همایش منطقه ای معماری کویر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اکوتوریسم ، توسعه پایدار ، مناطق کویری ، پتانسیل ها ، گردشگران هستند. این مقاله در تاریخ 8 شهریور 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4701 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گردشگری و بویژه طبیعت گردی به عنوان ی کی از شیوه های استفاده از جاذبه های طبیعی و هم راه حلی برای پایداری پتانسیل ها به شمار می آید . صنعتی که با گسترش قلمروهای خود در قرن گذشته و حال می تواند با وجود پتانسیل های متنوع و جذاب سرزمین ایران از جایگاهی خاص برخوردار گردد . بر اساس ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اکوتوریسم و جاذبه های طبیعی در جلب گردشگران در مناطق کویری با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.