سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی و پهنه بندی اراضی مستعد کشاورزی با استفاده از سیستم های اطلاعات جغرافیایی(GIS) و سیستم های تصمیم گیری چندمعیاره(AHP) (مطالعه موردی : شهرستان مهریز)

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 768

This Paper With 12 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESPME04_392

Index date: 9 June 2017

ارزیابی و پهنه بندی اراضی مستعد کشاورزی با استفاده از سیستم های اطلاعات جغرافیایی(GIS) و سیستم های تصمیم گیری چندمعیاره(AHP) (مطالعه موردی : شهرستان مهریز) abstract

کشاورزی به عنوان فعالیتی که به طور تنگاتنگ با محیط طبیعی سر و کار دارد، برای کارایی بالاتر و تناسب بیشتر با محیط زیست، نیازمند شناسایی علمی روزافزون توان محیطی است.کشاورزی در ایران همواره بر اساس تجربه ی کشاورزان و ازمایش و خطا انجام می شده و تقریبا استعداد و توان واقعی منطقه یا شهر، مورد مطالعه و بررسی جدی قرار نگرفته است. بنابراین؛ ضرورت تعیین توان اکولوژیکی این منطقه برای کاربری کشاورزی مطرح میگردد. در این پژوهش، با استفاده از معیارهای ؛ ارتفاع، اقلیم، میزان بارندگی، پوشش، تبخیر، جهت شیب، خاک، شیب، دما و فاصله ازآبراهه به پهنه بندی اراضی مستعدشهرستان مهریز پرداخته شد. نقشه های مربوط به هر یک از لایه ها در محیط Idrisi استانداری سازی و به صورت فازی تهیه شد در ادامه برای وزن دهی لایه ها از فرایند تحلیل سلسه مراتبی (AHP) در نرم افزار Expert Choice 11 و برای تلفیق آن ها از GIS استفاده شد و نقشه نهایی به روش gamma و با عدد گامای 9/0 تهیه شد. سپس نقشه نهایی برای پهنه بندی و مشخص کردن اراضی مستعد به چهار طبقه بدون توان، توان ضعیف، توان متوسط و توان خوب طبقه بندی شد.

ارزیابی و پهنه بندی اراضی مستعد کشاورزی با استفاده از سیستم های اطلاعات جغرافیایی(GIS) و سیستم های تصمیم گیری چندمعیاره(AHP) (مطالعه موردی : شهرستان مهریز) Keywords:

ارزیابی و پهنه بندی اراضی مستعد کشاورزی با استفاده از سیستم های اطلاعات جغرافیایی(GIS) و سیستم های تصمیم گیری چندمعیاره(AHP) (مطالعه موردی : شهرستان مهریز) authors

حسن هویدی

استادیار، گروه برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست، دانشگاه تهران، ایران.

یاسر معرب

کارشناس ارشد برنامه ریزی محیط زیست، دانشگاه تهران، ایران.

شادی حسینی

کارشناس ارشد ، منابع طبیعی، دانشگاه تنکابن، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مقدس جعفری، محمد حسن.(1379). مدل های تبیین علی در رهیافت ...
الیوت, جنیفر آ. (13789) مقدمه ای بر توسعه پایدار در ...
شریف زادگان، محمد حسین و حمید فتحی، (1384)، ارزیابی آسیب ...
برزگر، ع .1379. خاکهای شور و سدیمی (شناخت و بهره ...
مخدوم، مجید و همکاران (1383)، ارزیابی و برنامه ریزی محیطزیست ...
مخدوم، مجید، (1378)، شالوده آمایش سرزمین، چاپ سوم، دانشگاه تهران، ...
پور احمد، احمد، (1380)، آمایش سرزمین و ایجاد تعادل در ...
ابحرینی، سید حسین و کیوان کریمی، (1381)، برنامه‌ریزی محیطی برای ...
آل شیخ، علی اصغر، توتونچیان، سولماز، (1385)، کاربرد gis در ...
اونق، مجید و کریمی سعید، (1382) مدل ارزیابی انطباق زیست ...
احکمت نیا، حسن - موسوی، میر نجف، (1390)، کاربرد مدل ...
آمیر داوودی، ح، و همکاران (1386) بررسی و تعیین توان ...
امینائی، م، (1388)، پیاده سازی مدل آمایشی کشاورزی با استفاده ...
Wllie Smith, Steven Kelly , (2003) , S ienc e, ...
Makhdoum, M. F., Darvish Sefat, A..and Jafarzadeh, H., 1990. Environment ...
Radklift, M., 1994, Sustainable Development, Center of Planning and Agro ...
Shulka, S., Yadav, P.D., and Coel, R.K. 2003. Land use ...
Bontayan, N.C., and Bishop, I.D. 1998, Linking objective and subjective ...
Reshmidevi, T .V. , T.L., Eldho , R., Jana. 2009. ...
Ananda, J. & G. Herath, "The Use of Analytic Hierarchy ...
Samanta S, Pal B and Pal DK, 2011. Land suitability ...
Martin D and Saha SK, 2009. Land evaluation by integrating ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی و پهنه بندی اراضی مستعد کشاورزی با استفاده از سیستم های اطلاعات جغرافیایی(GIS) و سیستم های تصمیم گیری چندمعیاره(AHP) (مطالعه موردی : شهرستان مهریز)" توسط حسن هویدی، استادیار، گروه برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست، دانشگاه تهران، ایران.؛ یاسر معرب، کارشناس ارشد برنامه ریزی محیط زیست، دانشگاه تهران، ایران.؛ شادی حسینی، کارشناس ارشد ، منابع طبیعی، دانشگاه تنکابن، ایران. نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کشاورزی، توان اکولوژیکی، پهنه بندی، Idrisi، GIS هستند. این مقاله در تاریخ 19 خرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 768 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کشاورزی به عنوان فعالیتی که به طور تنگاتنگ با محیط طبیعی سر و کار دارد، برای کارایی بالاتر و تناسب بیشتر با محیط زیست، نیازمند شناسایی علمی روزافزون توان محیطی است.کشاورزی در ایران همواره بر اساس تجربه ی کشاورزان و ازمایش و خطا انجام می شده و تقریبا استعداد و توان واقعی منطقه یا شهر، مورد مطالعه و بررسی جدی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی و پهنه بندی اراضی مستعد کشاورزی با استفاده از سیستم های اطلاعات جغرافیایی(GIS) و سیستم های تصمیم گیری چندمعیاره(AHP) (مطالعه موردی : شهرستان مهریز) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.