سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

از کوچه تا کافه؛ مطالعه پدیدارشناسانه پاتوق های زنانه درشهر اصفهان

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,074

This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WULCONF01_098

Index date: 9 June 2017

از کوچه تا کافه؛ مطالعه پدیدارشناسانه پاتوق های زنانه درشهر اصفهان abstract

حضورزنان در شهر یکی از عوامل ارتقاء دهنده کیفیت فضاهای عمومی است وشرکت درجمع های غیررسمی بخشی از عرصه زندگی روزمره آنان را تشکیل می دهد. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی و توصیف تجربه زیسته زنان از روابط اجتماعی ای است که آن ها به عنوان کنشگران اجتماعی در پاتوق های شهری دارای محوریت زنانه تولید و بازتولید می کنند. پرسش اصلی،انگیزه حضور زنان در پاتوق ها ومعنا و مفهومی است که آنان در خصوص این پاتوق ها می سازند. همچنین کشف کارکرد این پاتوق ها و-توصیف فضای زیسته، درک شده و تصور شده آن ها ازدیگر اهداف این پژوهش می باشد. متاثر از نظریه ی تولید فضای هانری لوفور پیش فرض این پژوهش آن است که فضا و مکان صرفا یک فرآورده ی مادی نبوده وجایی است که درآن تولید اجتماعی فضا وزندگی روزمره رخ می دهد.به منظور دستیابی به این اهداف، با تکیه بر روش پدیدارشناسی، مصاحبه و مشاهده به عنوان تکنیک های جمع آوری اطلاعات در نظرگرفته شد تابه سنخ شناسی پاتوق های زنانه در شهر اصفهان بپردازیم. در روش پدیدارشناسی هوسرل، انسان ها معنا را به جهان تحمیل می کنند و در زندگی انواع زیست -جهان را تجربه می کنند. از طریق نمونه گیری هدفمند، 16 نفر از زنان پاتوق نشین شهراصفهان در این پژوهش مورد مصاحبه قرار گرفتند و علاوه بر آن پاتوق های زنانه نیز توسط نویسندگان مقاله مورد مشاهده و بررسی واقع شد.یافته ها نشان می دهد که نقش آفرینی در بهبود وضعیت فرهنگی جامعه، مصرف فرهنگی متمایز، آگاهی اجتماعی بالاو کسب لذت و آرامش فکری از ویژگی های بارز پاتوق های فرهنگی و اجتماعی (نشست های ادبی و انجمن موسیقی بانوان) است. مبادله تجربیات و احساسات، دستیابی به فضای ارتباط اجتماعی ، همسویی با فرهنگ رسمی و پر کردن اوقات فراغت از مشخصه های پاتوق های فراغتی_تفریحی (جمع همسایگان درکوچه و جلسات مذهبی)است. کافه نیز یکی از اماکنی بود که زنان جوان اوقات فراغت خود را در آن می گذرانند. تعلیق فرهنگ رسمی ، تجربه مدرن بودن و مبادله احساسات از ویژگی های بارز زنان کافه نشین می باشد. از ویژگی های مشابهپاتوق ها در هردوگروه می توان به برقراری ارتباط و گفت و گو، خودجوش و خودانگیختگی، ابراز وجود در جامعه و خارج شدن از انزوا اشاره کرد.

از کوچه تا کافه؛ مطالعه پدیدارشناسانه پاتوق های زنانه درشهر اصفهان Keywords:

از کوچه تا کافه؛ مطالعه پدیدارشناسانه پاتوق های زنانه درشهر اصفهان authors

فردین علیخواه

عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

طاهره شریعت منش

کارشناس ارشد جامعه شناسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-I اباذری، ی‌وسف؛ کاظمی، عباس(1383)، زندگی روزمره در مراکز خری‌د ...
احدی، شراره، (1386)، معرفی کافه نادری در قلمرو پاتوق های ...
آزاد ارمکی، تقی(1384)، پاتوق و مدرنی‌ته ای‌رانی، تهران، انتشارات لوح ...
ترکمه، آی‌دی‌ن(1393، درامدی بر تولی‌د فضای هانری وفور، تهران: انتشارات ...
فکوهی، ناصر (1390)، انسان شناسی شهری، نشر نی ...
_ لاجوردی، هاله (1384)، نظریه های زندگی روزمره، نامه علوم ...
Gottdiener, Mark (1993): A Marx for Our Time: Hemri Lefebvre ...
Lefebvre, H. (1991b) The Production of Space, Oxford, Blackwell ...
Lefebvre, H. (1991a) Critique of Everyday Life, London, Verso ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "از کوچه تا کافه؛ مطالعه پدیدارشناسانه پاتوق های زنانه درشهر اصفهان" توسط فردین علیخواه، عضو هیات علمی دانشگاه گیلان؛ طاهره شریعت منش، کارشناس ارشد جامعه شناسی نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی همایش بین المللی زنان و زندگی شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پاتوق، تجارب زیسته، زنان، زندگی روزمره، فضا هستند. این مقاله در تاریخ 19 خرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1074 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حضورزنان در شهر یکی از عوامل ارتقاء دهنده کیفیت فضاهای عمومی است وشرکت درجمع های غیررسمی بخشی از عرصه زندگی روزمره آنان را تشکیل می دهد. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی و توصیف تجربه زیسته زنان از روابط اجتماعی ای است که آن ها به عنوان کنشگران اجتماعی در پاتوق های شهری دارای محوریت زنانه تولید و بازتولید می کنند. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله از کوچه تا کافه؛ مطالعه پدیدارشناسانه پاتوق های زنانه درشهر اصفهان با 21 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.