تحلیل محتوای کتاب درسی مطالعات اجتماعی پایه ششم ابتدایی از منظر توجه به محیط زیست وحفاظت از آن
Publish place: The Second International Congress on Community Empowerment in the Field of Educational Sciences and Social and Cultural Studies
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,873
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CSCONF02_074
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396
Abstract:
پژوهش حاضر به بررسی جایگاه )محیط زیست وحفاظت ازآن(در محتوای کتاب درسی مطالعات اجتماعی ابتدایی می پردازد. روش تحقیق در این کار پژوهشی تحلیل محتوا می باشد. جامعه ونمونۀ آماری در این کار پژوهشی کتاب درسی مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی در سال تحصیلی95-94 می باشد . ابزار گرد آوری اطلاعات در این کار پژوهشی استفاده از جدول تحلیل محتوا می باشد که مفاهیم مورد نظر در ا ین جدول با توجه به مفاهیم زیست محیطی که در کتاب درسی مطالعات اجتماعیششم ابتدایی ابتدایی به دست آمده و همچنین مطالعۀ کتب و مقالات مرتبط با محیط زیست، انتخاب شده اند که شامل سیزده مفهوم می باشد که به طور کلی در چهار مقوله آورده شده اند و با تهیهپرسشنامه ای از کارشناسان محیط زیست در مورد اهمیت وضرورت هر یک از این مفاهیم نظر خواهی شده است.اطلاعات موجود در این جدول در سه بعد )متن ،تصویر، پرسش( می باشند.روش تجزیه وتحلیل بر اساس داده ها و اطلاعات به دست آمده از جدول تحلیل محتوا و آمار توصیفی مربوط به سوالات تحقیق می باشد که این اطلاعات بر اساس اهداف پیش بینی شده و سوالات مطرح شده در این تحقیق ،مورد تجزیه وتحلیل و تفسیر قرار گرفته اند.در ابتدا با بررسی و مطالعۀ ادبیات حفاظت از محیط زیست و بررسی کتاب های درسی علوم تجربی، ششم ابتدایی ،13 مفهوم جهت گنجاندن در جدول تحلیل محتوا ا نتخاب گردیده است و بعد از تجزیه وتحلیل این 13 مفهوم با استفاده از جداول مربوطه، ،مشخص شد که 33 /7درصد از کل محتوای کتاب های درسی مطالعات اجتماعیابتدایی در ارتباط با مفاهیم محیط زیست هستند و 67/92درصد به سایر مفاهیم غیر مرتبط تعلق دارد .
Keywords:
Authors
هادی محمدپور
دکترای مدیریت آموزشی ؛ استاد و هییت علمی ، دانشگاه فرهنگیان ، پردیس شهید بهشتی مشهد
محمدحسین بهرامی
کارشناس علوم تربیتی ، دانشگاه فرهنگیان ؛ پردیس شهید بهشتی مشهد مقدس
عاطفه حسینی
دانشجوی کارشناسی ارشد ؛ روان شناسی تربیتی ؛ دانشگاه آزاد اسلامی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :