در دنیای امروز
بتن یکی از پرمصرف ترین مصالح ساختمانی می باشد که با توجه به خصوصیات آن، نظیر دوام، کیفیت واشتغال زایی روز به روز مصرف آن بیشتر می شود. و در پی گسترش صنعت ساخت و ساز در کشور و به دنبال زیانهایجانی و مالی گسترده که در اثر حوادث طبیعی همچون زلزله هر از گاهی از گوشه و کنار این سرزمین به گوش می رسد،افزایش دقت و ایمنی در تولید و سپس اجرای سازه های مهندسی امری ضروری می باشد. از جمله راهکارهای مناسبمی توان به دستیابی به ترکیبات جدیدی از مصالح ساختمانی جهت تسهیل پروژه های پیچیده به منظور افزایش ضریباطمینان و ایمنی ساخت آنها از طریق مکانیزه کردن امور و کاهش دخالت نیروی انسانی اشاره نمود و همچنین به نظرمی رسد که در تقلیل هزینه های مالی در طرحهای پرخرج موثر واقع گردد.
بتن خود تراکم نوآوری جدید در شاخه بتنهای با عملکرد بالا می باشد که بدون نیاز به هیچ لرزاننده داخلی و خارجی درداخل قالب جاری شده و فقط با استفاده ازنیروی جاذبه، قالب را پر نموده و آرماتورهای موجود در آن را می پوشاند.این ویژگی کمک شایانی به اجرای اعضایساختمانی با فشردگی زیاد آرماتور خواهد نمود. علاوه بر این به دلیل تراکم نسبتا کامل، مشخصات مکانیکی وسطح نهاییاین نوع
بتن ها در مقایسه با
بتن های سنتی، بهبود می یابد. از آن جهت که امروزه از این
بتن در پروژه های مهم عمرانیو در حجم وسیع استفاده می شود، مطالعه پیرامون
بتن خود تراکم به جهت رفع نواقص و مشکلات تولید و
کاربرد آن وپیشبرد نقاط قوت آن ضرورتی آشکار و هدفی دست یافتنی است. در این مقاله سعی شده است از کاربردهای عملی اینصنعت با تحقیقات بیشتر برروی خواص اطلاعات حاصله و تعدادی از روشهای آزمایش آن مورد بررسی قرار گیرد.