نقش و جایگاه مدیریت کلانشهری در فرایند جهانی شدن

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 448

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

TNSI01_055

تاریخ نمایه سازی: 13 شهریور 1396

Abstract:

در سراسر دنیا، مناطق مادر شهری به سرعت در حال تبدیل شدن به فرم غالب زیستگاه بشری است. در سال 1800 میلادی تنها 2% از جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی می کردند. با شروع انقلاب صنعتی در قرن 19و اوایل قرن بیستم میلادی شکل شهری و شهر نشینی فرم غالب برای سکونت انسان شد و این فرایند شهر نشینی به طور فزایده ای افزایش یافت و کلمه جهانی شدن از این عصر مطرح گردید. جهانی شدن و محلی بودن دو طرف یک سکه هستند ولی ماهیت متفاوتی از نظر زمان و مکان دارند.جهانی شدن از نظر هورست و همکاران (2001) دلالت بر یک فرهنگ قوی و اتصال فن آوری و اقتصادی بین مردم و دولت است که باعث بهبود شرایط هر دو جهان توسعه یافته و در حال توسعه می گردد. فرایند جهانی در کشورهای در حال توسعه به طور خاص منجر به تحول اقتصادی از طریق کاهش تورم و در نتیجه کاهش فقر می شود. سال 2010 نقطه عطفی در تاریخ جهان بود چرا که در این سال جهان، شهری شد.و فرایند شهر نشینی از 2% در سال 1800 م به 14 % در سال 1900 میلادی رسید.در کشور های پشرفته سه چهارم از مردم جهان در مناطق شهری زندگی می کنند. (,UNFPA؛ 2007). با افزایش شهر نشینی شهر های کوچک به شهر های بزرگتر تبدیل شدند و به تدریج مادر شهر ها بوجود آمدند، لذا با توجه به جمعیت زیاد این کلانشهر ها و فراوانی منابع انسانی، اقتصادی، اجتماعی و ... در این شهر ها و تبع آن افزایش آلودگی، ترافیک، جرم و جنایت و ... نیاز به مدیریتی همه جانبه در این شهر های می باشد که مدیریت بحران را نیز در بر می گیرد. نحوه مدیریت این شهرها در معرفی شهر، میزان امنیت، جذب سرمایه بیشتر و در نتیجه رفاه بیشتر شهروندان بسیار موثر است که محقق در این تحقیق به آن خواهد پرداخت.

Authors

علیرضا حاج محمدی

کارشناس کارتوگرافی از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد شهرسازی، برنامه ریزی شهری، نقشه بردار کاداستر اداره کل ثبت اسناد و اکلاک استان خراسان شمالی