سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثرات خشکی آب رودخانه هیرمند برمسایل زیست محیطی منطقه سیستان و تالاب هامون

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,956

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICWC01_072

Index date: 17 December 2008

اثرات خشکی آب رودخانه هیرمند برمسایل زیست محیطی منطقه سیستان و تالاب هامون abstract

از کل مساحت ایران 65% تحت اقلیم خشک قرار دارد. خشکسالی پدیده ای است که در هر منطقه وکشوری، چه دارای آب و هوای خشک باشد چه مرطوب، اتفاق می افتد و با خشکی وکم آبی فرق دارد خشکسالی، شرایط خشکی و مسئله کم آبی را حادتر می سازد و در هر نوع اقلیم یا رژیم آب وهوایی نیز اتفاق می افتد. منبع آب دشت سیستان منحصر به رودخانه هیرمند یا سطح آبخیز معادل 270000 کیلومتر مربع می باشد که پس از گذشتن از دشت سیستان به تالاب هامون می ریزد. متوسط شیب دشت سیستان 25/0 در هزار، اراضی قابل آبیاری دشت سیستان دارای شوری نسبتاً زیاد بوده، وسعت اراضی منطقه بطور میانگین 22 هزار هکتار می باشد. خشکسالی در سیستان مجموعه ای از اثرات اقتصادی (کاهش میزان اراضی زیر کشت در سیستان، پر شدن سریع مخازن و سدها از رسوبات و کاهش حجم مفید آنها، تلف شدن 85% دامهای منطقه)، اجتماعی (مهاجرت روستائیان به شهر، گسترش مشاغل کاذب، گسترش نا امنی و جرم و جنایت و اعتیاد)، بهداشتی روانی(گسترش بیماری های کراتیت شنی متأثر ازطوفان های شن، سرطان پوست، سل، بیماریهای عفونی و خونی، افزایش احتمال ولادت نوزادان ناقص الخلقه) و زیست محیطی (تغییر در مسیر مهاجرت پرندگان و کاهش حیات وحش بویژه پستانداران منطقه، کاهش تنوع زیستی منطقه، تخریب زیستگاههای حیات وحش و آبزیان) به جا گذاشته که غیر قابل جبران و یا به سختی جبران پذیرمی باشد که در نهایت راهکارهایی در راستای مقابله با خشکسالی و کاهش پیامدهای آن از قبیل: مدیریت درست و صحیح مصرف آب، مذاکرات اصولی با دولت افغانستان که مقرّرات و حقوق رودخانه بین المللی هیرمند درخصوص حق آبه را رعایت نماید و سازمانهای بین المللی ناظر برحسن اجرای قرار داد باشند ارائه شده است.

اثرات خشکی آب رودخانه هیرمند برمسایل زیست محیطی منطقه سیستان و تالاب هامون Keywords:

اثرات خشکی آب رودخانه هیرمند برمسایل زیست محیطی منطقه سیستان و تالاب هامون authors

عباس خاک سفیدی

کارشناس ارشد آبخیزداری، اداره حفاظت محیط زیست زابل

نادر نورا

استادیار گروه آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اونق، مجید، جایگاه خشکسالی در برنامه ریزی مدیریت آب، کنفرانس ...
ترابی، سید اویس، ماسه سیستان، مجله عمران شریف، شماره 26، ...
خشکی و خشکسالی کشاورزی، فصلنامه علمی - ترویجی وزارت جهاد ...
درویش، محمدو همکاران، سیستان و بلوچستان، سیمای طبیعی، استعدادها و ...
ضیاء توانا، حسن، ویژگیهای چاله سیستان، مجموعه مقالات جغرافیایی گیتا، ...
فصلنامه خبری - تحقیقی، پیام سبز، اداره کل حفاظت محیط ...
کاویانی، محمدرضا و علیجانی، بهلول؛ مبانی آب و هواشناسی، انتشارات ...
کردوانی، پرویز، خشکسالی و راه های مقابله با آن در ...
ماکویی، جواد، تعیین سطح نیزارهای دریاچه هامون و تغییرات در ...
مجله برزگر، شماره 16، خرداد ماه 1379 ...
مجله پیام سبز، طبیعت ایران زمین (دریاچه هامون)، شماره 20، ...
نمازی، غلامحسین، بحران آب در خاورمیانه، انتشارات مرکز پژوهش های ...
-Gate , D.M.:Climate change and its biological consequences sinauer Associate ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثرات خشکی آب رودخانه هیرمند برمسایل زیست محیطی منطقه سیستان و تالاب هامون" توسط عباس خاک سفیدی، کارشناس ارشد آبخیزداری، اداره حفاظت محیط زیست زابل؛ نادر نورا، استادیار گروه آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی بحران آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خشکسالی، سیستان، تالاب هامون، رودخانه هیرمند هستند. این مقاله در تاریخ 27 آذر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2956 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که از کل مساحت ایران 65% تحت اقلیم خشک قرار دارد. خشکسالی پدیده ای است که در هر منطقه وکشوری، چه دارای آب و هوای خشک باشد چه مرطوب، اتفاق می افتد و با خشکی وکم آبی فرق دارد خشکسالی، شرایط خشکی و مسئله کم آبی را حادتر می سازد و در هر نوع اقلیم یا رژیم آب وهوایی نیز اتفاق ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله اثرات خشکی آب رودخانه هیرمند برمسایل زیست محیطی منطقه سیستان و تالاب هامون با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.