سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تنوع ژنتیکی ارقام مرکبات با استفاده از نشانگر IRAP

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 553

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NFRANR01_231

Index date: 11 May 2018

بررسی تنوع ژنتیکی ارقام مرکبات با استفاده از نشانگر IRAP abstract

اطلاع از روابط فیلوژنتیک و تنوع ژنتیکی در مرکبات جهت تشخیص روابط ژنتیکی، شناسایی ژرم پلاسم و ثبت ارقام جدید، امری مهم و ضروری می باشد در این پژوهش از نشانرگ IRAP جهت تعیین تنوع ژنتیکی میان 28 ژنوتیپ مرکبات استفاده شد. استخراج DNA از برگ های جوان برگ های جوان مرکبات با روش موری تاموسن انجام شد و سپس تکثیر با 3 آغازگر رتروترانسپوزونی صورت گرفت. محصولات تکثیر شده با استفاده از ژل آگارز 2% رویت گردید. الگوی باندی براساس حضوری باند (یک) یا عدم حضور باند (صفر) نمره دهی شده و محتوای چندشکلی برای هر نشانگر محاسبه گردید. با استفاده از نرم افزار NTSYS، فاصله ژنتیکی ژنوتیپ ها براساس ضریب تشابه جاکارد محاسبه و روش تجزیه UPGMA برای گروه بندی استفاده شد. در مجموع 72 آلل شناسایی شد که 69 باند چندشکل با میانگین 23 نوار به ازاء هر آغازگر شناسایی شد تجزیه کلاستر 28 ژنوتیپ مورد بررسی را براساس نشانگرهای IRAP به 4 گروه تقسیم نمود. رقم نارنج و ارقام نارنگی در گروه A،گروه B در برگیرنده گریپ فروت، ارقام خونی، ارقام ناشناخته، سیاورز و معلم کوه است یوزو به تنهایی در گروه C قرار گرفت و گروه D شامل لیموآب شیراز، لیمو شیرین لیسبون و بالنگ می باشد. تعیین تنوع ژنتیکی در مرکبات، اطلاعات مفیدی را برای برنامه های به نژادی، انتخاب و حفظ ارقام فراهم می کند.

بررسی تنوع ژنتیکی ارقام مرکبات با استفاده از نشانگر IRAP Keywords:

بررسی تنوع ژنتیکی ارقام مرکبات با استفاده از نشانگر IRAP authors

حمید پوراحمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیوتکنولوژی دانشگاه شاهد تهران آزاد راه خلیج فارس

محمدحسین فتوکیان

دانشیار و عضو هییت علمی دانشگاه شاهد، تهران آزاد راه خلیج فارس

بهروز گلعین

استادیار و عضو هییت علمی موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر

مقاله فارسی "بررسی تنوع ژنتیکی ارقام مرکبات با استفاده از نشانگر IRAP" توسط حمید پوراحمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیوتکنولوژی دانشگاه شاهد تهران آزاد راه خلیج فارس؛ محمدحسین فتوکیان، دانشیار و عضو هییت علمی دانشگاه شاهد، تهران آزاد راه خلیج فارس؛ بهروز گلعین، استادیار و عضو هییت علمی موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی یافته ­های نوین در پژوهش­های کشاورزی و منابع طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارقام مرکبات، نشانگر مولکولی، روابط فیلوژنتیک هستند. این مقاله در تاریخ 21 اردیبهشت 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 553 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اطلاع از روابط فیلوژنتیک و تنوع ژنتیکی در مرکبات جهت تشخیص روابط ژنتیکی، شناسایی ژرم پلاسم و ثبت ارقام جدید، امری مهم و ضروری می باشد در این پژوهش از نشانرگ IRAP جهت تعیین تنوع ژنتیکی میان 28 ژنوتیپ مرکبات استفاده شد. استخراج DNA از برگ های جوان برگ های جوان مرکبات با روش موری تاموسن انجام شد و سپس ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تنوع ژنتیکی ارقام مرکبات با استفاده از نشانگر IRAP با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.