سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدیریت پایدار منابع آب کشاورزی از طریق افزایش راندمان آبیاری

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,536

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCMDSAI01_069

Index date: 12 June 2009

مدیریت پایدار منابع آب کشاورزی از طریق افزایش راندمان آبیاری abstract

به خاطر شرایط خاص اقلیمی کشور که خشکی و پراکنش نامناسب زمانی و مکانی بارندگی، واقعیت گریزناپذیر آن است، هرگونه تولید مواد غذایی و کشاورزی پایدار، منوط به استفاده صحیح و منطقی از منابع آب محدود کشور است. در همین راستا میتوان گفت که آب آبیاری مهم ترین نهاده ی تولید کشاورزی است. زیرا از یک طرف از 165 میلیون هکتار مساحت کل کشور حدود 37 میلیون هکتار را اراضی مستعد کشاورزی تشکیل مش دهد که به خاطر محدودیت های بارندی فقط 7/8 میلیون هکتار به صورت فاریاب کشت می شوند. از طرف دیگر از 88/5 میلیارد متر مکعب آب استحصال شده از منابع آب سطحی و زیرزمینی، حدود 83 میلیارد متر مکعب (93 درصد) به بخش کشاورزی اختصاص دارد. از آنجا که این بخش بزرگترین مصرف کننده آب در زیر ساخت های مختلف اقتصادی کشور است به همین خاطر تلفات عمده آب نیز به این بخش تعلق دارد. و افزایش راندمان مصرف آن می تواند به مقدار قابل ملاحظه ای راندمان مصرف آب کشور را بالا ببرد. کاهش تلفات و افزایش بازده آبیاری یکی از گام های اساسی در توسعه کشاورزی و افزایش بهره وری از منابع آب و خاک به حساب می آید و در افزایش تولیدات کشاورزی نقش تعیین کننده ای دارد. اهمیت افزایش راندمان آبیاری از آنجا واضح تر می شود که بدانیم ایران از طرفی جزو کشورهای خشک جهان به حساب آمده و از طرف دیگر راندمان آب ابیاری در آن نسبت به سایر کشورها بسیار پایین تر است. در این مقاله سعی می شود ابتدا وضعیت راندمان موجود آبیاری در مزارع بررسی شده و ضرورت افزایش راندمان آبیاری در ایران تشریح گردد. در پایان تلاش خواهد شد با ارزیابی علل پایین بودن راندمان آبیاری در ایران، راهکارهای پیشنهادی در جه افزایش آبیاری ارائه گردد.

مدیریت پایدار منابع آب کشاورزی از طریق افزایش راندمان آبیاری Keywords:

مدیریت پایدار منابع آب کشاورزی از طریق افزایش راندمان آبیاری authors

ابراهیم درویشی

کارشناس آبیاری و زهکشی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام

صالح آرخی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام

مقاله فارسی "مدیریت پایدار منابع آب کشاورزی از طریق افزایش راندمان آبیاری" توسط ابراهیم درویشی، کارشناس آبیاری و زهکشی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام؛ صالح آرخی، استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی مدیریت و توسعه کشاورزی پایدار در ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله راندمان آبیاری، منابع آب، استفاده بهینه هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3536 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به خاطر شرایط خاص اقلیمی کشور که خشکی و پراکنش نامناسب زمانی و مکانی بارندگی، واقعیت گریزناپذیر آن است، هرگونه تولید مواد غذایی و کشاورزی پایدار، منوط به استفاده صحیح و منطقی از منابع آب محدود کشور است. در همین راستا میتوان گفت که آب آبیاری مهم ترین نهاده ی تولید کشاورزی است. زیرا از یک طرف از 165 میلیون ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله مدیریت پایدار منابع آب کشاورزی از طریق افزایش راندمان آبیاری با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.