سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اجتماع پژوهشی رویکردی نو در برنامه درسی دوره ابتدایی

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,589

This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSA06_033

Index date: 25 June 2009

اجتماع پژوهشی رویکردی نو در برنامه درسی دوره ابتدایی abstract

قدرت استقلال ، داوری و تمییز از اهمیت انکار ناپذیری در زندگی فردی و حیات جمعی برخوردار است. نقش این مهارت ها را در تفاهم میان آدمیان نمی توان نادیده گرفت. اگر دولت مردان و بانیان فرهنگ هر کشوری بخواهند آینده کشورشان را تضمین کنند باید در فکر تعلیم و آموزش توانایی های فکری و ذهنی به نسل های جدید خود باشند. مطالعات و تحقیقات انجام شده نشان می دهد که دوران دانشگاه برای آموزش مهارت های ذهنی و استدلالی افراد بسیار دیر است و باید این کار را از دوره های کودکی شروع کرد. به همین دلیل برنامه جدیدی زیر عنوان « فلسفه برای کودکان طراحی شد و از آن طریق فلسفه وارد دبستان ها و مدارس گردید در حدود 40 سال پیش در دانشگاه کلمبیا پروفسور « ماتبولیبمپن» این نظریه را مطرح کرد که چنان چه ذهن کودک را در گپر مباحث فلسفی کنیم می توانیم نحوه تفکر او را رشد دهیم. لیمپن معتقد بود که اگر کنجکاوی طبیعی کودکان و میل آنان به دانستن درباره جهان را با فلسفه مرتبط کنیم، می توانیم کودکان را به متفکر ینی تبدیل کنیم که پیش از پیش نقاد، انعطاف پذیر و موثر باشند. برای اجرای برنامه فلسفه برای کودکان، کتاب های داستانی ویژه کودکان ، تألیف شده است که از طریق « اجتماع پژوهشی» در کلاس درس به کار گرفته می شود. باید متذکر شد که ایده بحث کلاسی ، امر جدیدی نیست؛ لیکن لیمپن و همکارانش بر اهمیت ماهیت فلسفی مباحث تأکید کرده و سعی دارند که تفاوت بین این نوع مباحث با دیگر انواع بحث ها را بیان کنند.

اجتماع پژوهشی رویکردی نو در برنامه درسی دوره ابتدایی Keywords:

اجتماع پژوهشی رویکردی نو در برنامه درسی دوره ابتدایی authors

سید منصور مرعشی

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اسمیت، فیلیپ (1377). فلسفه آموزش و پرورش. ترجمه: سعید بهشتی. ...
صفایی مقدم، مسعود(1377). برنامه آموزش فلسفه به کودکان. فصل نامه ...
فیشر، رابرت(2001). آموزش تفکر به کودکان. ترجمه: مسعود صفایی مقدم ...
قائدی، یحیی(1383). آموزش فلسفه به کودکان. تهران : انتشارات دواوین. ...
قب زاده، میر عبدالحسن (1374). فلسفه کانت، بیداری از خواب ...
Dantonio, Mary Lou. (1995): How cab we creat thinking? /bloomington, ...
Lago Bornstein, J.C(1992): Dialogue in the classroom and the community ...
Lipman, M. and sharp, A.M. and oscanyan, F.S. (1980): philosophical ...
Lipman, M. (1984): The cultivation of reasoning through phi l ...
Philips, R. (1994): A sincer word for the devil, s ...
Sharp, Ann.M. (1993): The ethics of translation. Critical and creative ...
Splitter. : L.. and sharp.A.M. (1995): Teaching for better thinking.The ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اجتماع پژوهشی رویکردی نو در برنامه درسی دوره ابتدایی" توسط سید منصور مرعشی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش انجمن مطالعات برنامه درسی - نوآوری در برنامه درسی دوره ابتدایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اجتماع پژوهی،برنامه درسی،دوره ابتدایی هستند. این مقاله در تاریخ 4 تیر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1589 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که قدرت استقلال ، داوری و تمییز از اهمیت انکار ناپذیری در زندگی فردی و حیات جمعی برخوردار است. نقش این مهارت ها را در تفاهم میان آدمیان نمی توان نادیده گرفت. اگر دولت مردان و بانیان فرهنگ هر کشوری بخواهند آینده کشورشان را تضمین کنند باید در فکر تعلیم و آموزش توانایی های فکری و ذهنی به نسل های جدید ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اجتماع پژوهشی رویکردی نو در برنامه درسی دوره ابتدایی با 24 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.