سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جایگاه مولفههای سازندهگرایی در برنامه درسی ریاضی دوره اول متوسطه ایران و ارایه الگویی جهت دستیابی به سطح مطلوب

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 606

This Paper With 25 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

EPSCONF06_110

Index date: 2 September 2018

جایگاه مولفههای سازندهگرایی در برنامه درسی ریاضی دوره اول متوسطه ایران و ارایه الگویی جهت دستیابی به سطح مطلوب abstract

هدف پژوهش حاضر تعیین جایگاه و مولفه های سازنده گرایی در برنامه درسی ریاضی دوره اول متوسطه شامل ریاضی سال هفتم، هشتم و نهم و ارایه الگویی مناسب بود. روش پژوهش ترکیبی از نوع چندجانبه و استفاده از تحلیل محتوای کیفی. قیاسی و پیمایش نظرات دبیران (سرگروه های آموزشی مناطق 20 گانه تهران) بوسیله پرسشنامه 16 سوالی بود. جامعه آماری دبیران ریاضی عضو گروه های آموزشی شهر تهران به تعداد 80 نفر و نمونه آماری این پژوهش شامل 20 دبیر (سرگروه های آموزشی ریاضی هر منطقه از مناطق آموزش و پرورش شهر تهران)که بصورت گزینش غیر تصادفی انتخاب گردیدند. ابزارهای گردآوری اطلاعات، پرسشنامه، چک لیست و روش تحلیل داده ها استفاده از آزمون چند جمله ای و آمار ناپارامتریک بود. نتایج پژوهش آزمون چندجمله ای نشان داد که عناصر و مولفه های سازندگی شامل استدلال: تفکر انتقادی؛ حل مساله؛ کاربرد بازتابی و فعال دانش در ابعاد اهداف، محتوا، رویکردهای یاددهی- یادگیری و ارزشیابی و اینکه مهمترین و برجستهترین شعار سازنده گرایی یعنی معنی و مفهوم توسط خود فرد بایستی به صورت فعالانه ساخته شود در همه فصلهای کتاب ریاضی سال هفتم و هشتم و نهم (دوره اول متوسطه) بنحوی آمده و رعایت شده است و این کتابها با خطای کمتر از 5 درصد و احتمال بالای 95 درصد، عناصر و مولفه های سازندهگرایی را از طرف مولفین در خود داشته و نظرات دبیران نیز آنها را تایید نموده است.نتیجه گیری: میزان بکارگیری مولفه های سازنده گرایی در کتابهای ریاضی دوره اول متوسطه ایران بیش از 80 درصد است و دبیران بایستی با مدنظر قرار دادن آنها و الگوی پیشنهادی تدریس خود را غنیتر و کاربردی تر و معنادار نمایند.الگوی مطلوب تدریس مبتنی بر رویکرد سازندگی شامل محورهای: درگیر کردن و فعال سازی تفکر، استدلال، حل مساله و تبیین، کاربرد بازتابی و فعال دانش و ارزشیابی و برای هر کدام نقش معلم و نقش دانش آموز و نیز مدل نظری تحقیق نحوه شکلگیری مولفه های سازندهگرایی در نظام آموزشی آورده شده است. در قسمت دوم فصل چهارم به تحلیل محتوایی کتب ریاضی سال هفتم، هشتم و نهم از دید آموزش ریاضی پرداخته شده است.از پیشنهادات مهم و کاربردی این پژوهش این است که برنامهریزان درسی ریاضی با توجه به زمینه های قبلی معنادار مفاهیم شناختی را در کتابها بکار گیرند و دبیران بیشتر ذهن دانش آموزان و زمینه های قبلی و معنادار بودن یادگیری را در نظر داشته باشند.

جایگاه مولفههای سازندهگرایی در برنامه درسی ریاضی دوره اول متوسطه ایران و ارایه الگویی جهت دستیابی به سطح مطلوب Keywords:

جایگاه مولفههای سازندهگرایی در برنامه درسی ریاضی دوره اول متوسطه ایران و ارایه الگویی جهت دستیابی به سطح مطلوب authors

مقاله فارسی "جایگاه مولفههای سازندهگرایی در برنامه درسی ریاضی دوره اول متوسطه ایران و ارایه الگویی جهت دستیابی به سطح مطلوب" توسط سیدمحمدعلی بصام تبار؛ سیدشمس الدین هاشمی مقدم نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی ششمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سازنده گرایی، مولفه های سازنده گرایی، برنامه درسی ریاضی، الگو، آموزش ریاضی هستند. این مقاله در تاریخ 11 شهریور 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 606 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف پژوهش حاضر تعیین جایگاه و مولفه های سازنده گرایی در برنامه درسی ریاضی دوره اول متوسطه شامل ریاضی سال هفتم، هشتم و نهم و ارایه الگویی مناسب بود. روش پژوهش ترکیبی از نوع چندجانبه و استفاده از تحلیل محتوای کیفی. قیاسی و پیمایش نظرات دبیران (سرگروه های آموزشی مناطق 20 گانه تهران) بوسیله پرسشنامه 16 سوالی بود. جامعه آماری ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جایگاه مولفههای سازندهگرایی در برنامه درسی ریاضی دوره اول متوسطه ایران و ارایه الگویی جهت دستیابی به سطح مطلوب با 25 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.