سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی پایداری اکسایشی روغن سویا و مخلوط آن با روغن های زیتون فرابکر و پالم اولیین با استفاده از آزمون تسریع یافته

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 880

This Paper With 15 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICCAN01_004

Index date: 15 September 2018

بررسی پایداری اکسایشی روغن سویا و مخلوط آن با روغن های زیتون فرابکر و پالم اولیین با استفاده از آزمون تسریع یافته abstract

پایداری روغن ها در طی نگهداری و یا حرارت دهی، معیار مهمی جهت ارزیابی آن ها به عنوان یک روغن خوب می باشد. ترکیب اسیدهای چرب و ویژگی های کاری روغن ها را می توان از طریق هیدروژناسیون، اینتراستریفیکاسیون، تکنیک های ژنتیکی و مخلوط کردن روغن های مختلف تغییر داد. مخلوط کردن روغن ها گیاهی با یکدیگر، سطح لیپیدهای زیست فعال و آنتی اکسیدان ها را در مخلوط روغنی افزایش می دهد و باعث افزایش کیفیت و پایداری آن ها می شود. در این پژوهش ابتدا نسبت های مختلفی از روغن های سویا، پالم اولیین و زیتون فرابکر با هم مخلوط شد و با استفاده از آزمون حرارتی (حرارت دهی در دمای 170درجه سیلسیوس به مدت 12 ساعت) بهترین نسبت ها از نظر پایداری حرارتی تعیین و با استفاده از آزمون تسریع یافته (حرارت دهی در دمای 65 درجه سیلسیوس به مدت 16 روز) پایداری اکسایشی آنها مورد بررسی قرار گرفت. سپس آزمون های جذب فرابنفش در 233 و 270 نانومتر (تعیین ترکیبات دی ان و تری ان مزدوج)، پلی فنول تام، عدد اسیدی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که بهترین نسبت از نظر پایداری حرارتی و اکسایشی مربوط به نسبت 35:30:35 از روغن سویا، پالم اولیین و زیتون فرابکر بود زیرا این نسبت عدد اسیدی و ترکیبات دی ان و تری ان مزدوج کم تری را در پایان فرایند تسریع یافته نشان داد و همچنین دارای بیشترین مقدار ترکیبات فنولی بود.

بررسی پایداری اکسایشی روغن سویا و مخلوط آن با روغن های زیتون فرابکر و پالم اولیین با استفاده از آزمون تسریع یافته Keywords:

بررسی پایداری اکسایشی روغن سویا و مخلوط آن با روغن های زیتون فرابکر و پالم اولیین با استفاده از آزمون تسریع یافته authors

علیرضا صادقی ماهونک

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مونس هراسی یزدان آباد

دانشجو کارشناسی ارشد علوم و موادغذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد قربانی

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

امان محمد ضیایی فر

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مقاله فارسی "بررسی پایداری اکسایشی روغن سویا و مخلوط آن با روغن های زیتون فرابکر و پالم اولیین با استفاده از آزمون تسریع یافته" توسط علیرضا صادقی ماهونک، دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان؛ مونس هراسی یزدان آباد، دانشجو کارشناسی ارشد علوم و موادغذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان؛ محمد قربانی، دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان؛ امان محمد ضیایی فر، دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی همایش جامع کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله روغن زیتون، پایداری اکسایشی، پایداری حرارتی، آزمون تسریع یافته، اختلاط روغن ها هستند. این مقاله در تاریخ 24 شهریور 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 880 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پایداری روغن ها در طی نگهداری و یا حرارت دهی، معیار مهمی جهت ارزیابی آن ها به عنوان یک روغن خوب می باشد. ترکیب اسیدهای چرب و ویژگی های کاری روغن ها را می توان از طریق هیدروژناسیون، اینتراستریفیکاسیون، تکنیک های ژنتیکی و مخلوط کردن روغن های مختلف تغییر داد. مخلوط کردن روغن ها گیاهی با یکدیگر، سطح لیپیدهای زیست ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی پایداری اکسایشی روغن سویا و مخلوط آن با روغن های زیتون فرابکر و پالم اولیین با استفاده از آزمون تسریع یافته با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.