سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی رشد بهره‌وری کل عوامل تولید خرما و انگور در استان‌های بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,532

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

KHORMA01_005

Index date: 29 January 2010

بررسی رشد بهره‌وری کل عوامل تولید خرما و انگور در استان‌های بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان abstract

افزایش بهره‌وری بهترین و مؤثرترین روش دستیابی به رشد اقتصادی است. به منظور افزایش بهره‌وری در اقتصاد ایران باید به بخش کشاورزی به عنوان یکی از بخشهای مهم و عمده فعالیت اقتصادی در کشور توجه خاص کرد. به دلیل سهم نسبتاً بالای محصولات باغی در تولیدات کشاورزی، در این مطالعه بهره‌وری کل عوامل تولید دو محصول خرما و انگور در استانهای بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که متوسط رشد بهره‌وری خرما در طی سالهای 83-1377 در هر سه استان بیشتر از رشد بهره‌وری انگور بوده است. هرچند در استان خوزستان متوسط تغییرات بهره‌وری هر دو محصول در کل دوره مورد بررسی منفی می‌باشد. بیشترین مقدار TFP استانی نیز مربوط به استان بوشهر و کمترین آن مربوط به استان خوزستان بود. خرما با داشتن رشد بهره‌وری مثبت در هر سه استان به رشد TFP استانی کمک کرده است. در مقابل، تولید انگور در استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان سبب کاهش TFP این استانها گردیده است. همچنین در استان بوشهر تولید این محصول اثری بر بهره‌وری این استان نداشته است.

بررسی رشد بهره‌وری کل عوامل تولید خرما و انگور در استان‌های بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان Keywords:

بررسی رشد بهره‌وری کل عوامل تولید خرما و انگور در استان‌های بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان authors

مریم شکوهی

فارغ التحصیل اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

محمد بخشوده

دانشیار اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اکبری، ن. و رنجکش، م. (1382). بررسی رشد بهره‌وری کل ...
تهامی پور، م. د شاهمرادی، م. (1386). اندازه‌گبری رشد بهره‌وری ... [مقاله کنفرانسی]
خزائی، ش. (1377). بهره‌وری آب کشاورزی در ایران، بهرهوری و ...
سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور. (1384). قانون برنامه چهرم توسه ...
یزدانی، س. و آ. دوراندیش. (1382). مقایه برهوری عوامل تولید ... [مقاله ژورنالی]
Amadi, J., J, Piesse. And C, Thirtle. (2004). Crop Icvel ...
productivity in the Eastern counties of England, 1970-97, Journal _ ...
Fare, R., S, Grosskopf., B, Lindgren. And P, Roos. (1992). ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی رشد بهره‌وری کل عوامل تولید خرما و انگور در استان‌های بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان" توسط مریم شکوهی، فارغ التحصیل اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز؛ محمد بخشوده، دانشیار اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس ملی خرما، چالشها و پتانسیلهای تولید و صادرات خرما در ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بهره‌وری، TFP استانی، استان بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان هستند. این مقاله در تاریخ 9 بهمن 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1532 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که افزایش بهره‌وری بهترین و مؤثرترین روش دستیابی به رشد اقتصادی است. به منظور افزایش بهره‌وری در اقتصاد ایران باید به بخش کشاورزی به عنوان یکی از بخشهای مهم و عمده فعالیت اقتصادی در کشور توجه خاص کرد. به دلیل سهم نسبتاً بالای محصولات باغی در تولیدات کشاورزی، در این مطالعه بهره‌وری کل عوامل تولید دو محصول خرما و انگور در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی رشد بهره‌وری کل عوامل تولید خرما و انگور در استان‌های بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.