سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی توان اکولوژیکی به منظور تعیین محدودههای مناسب توسعه پایدار شهری نمونه موردی: شهر جدید سهند

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,109

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CSUD01_003

Index date: 9 July 2010

ارزیابی توان اکولوژیکی به منظور تعیین محدودههای مناسب توسعه پایدار شهری نمونه موردی: شهر جدید سهند abstract

امروزه بسیاری از شهرهای کشور ما با توجه به گسترش نامحدود و بدون برنامه خود سبب دست اندازی به محیط های طبیعی و ازبین بردن آن ها شده اند. اما افزایش روزافزون جمعیت شهرنشین و در پی آن رشد شهرها، توجه به چگونگی کنترل توسعه شهرها و گام برداری در راستای اصول توسعه پایدار را الزامی می نماید. شهر جدید سهند که در حدود دو دهه پیش و به منظور جذب سرریز جمعیت کلانشهر تبریز ایجاد گردیده است نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. اما از آن جا که این شهر در محیطی که از نظر منابع طبیعی از غنای بالایی برخوردار است واقع شده است، ضرورت توجه به چگونگی رشد و توسعه آن و همچنین تدوین برنامه ای مناسب به منظور توسعه مناسب این شهر را دوچندان می نماید. در این مقاله به منظور توسعه آتی این شهر در نواحی با توان اکولوژیکی مناسب، اراضی صفه سهند بر اساس اصول آمایش سرزمین مورد ارزیابی قرار گرفته و مناسب ترین اراضی جهت این توسعه معین شده است بدین ترتیب که ابتدا اطلاعات مربوط به منطقه با استفاده از آمار و اطلاعات موجود تهیه گردیده اند. و سپس بر اساس روش سیستمی، و با استفاده از نرم افزار GIS تجزیه و تحلیل و جمع بندی داده ها و همچنین تلفیق و ترکیب لایه های اطلاعاتی با تکنیک AHP صورت گرفته است در ادامه به تعیین توان زیست محیطی محدوده مورد مطالعه پرداخته و در نهایت با استخراج واحدهای محیطی و سنجش آن ها بر اساس معیارهای اکولوژیکی، توانها و استعدادهای بالقوه برآورد گردیده و محدوده های مناسب برای توسعه آتی شهر جدید سهند با مساحتی حدود 3200 هکتار پیشنهاد گردیده اند.

ارزیابی توان اکولوژیکی به منظور تعیین محدودههای مناسب توسعه پایدار شهری نمونه موردی: شهر جدید سهند Keywords:

ارزیابی توان اکولوژیکی به منظور تعیین محدودههای مناسب توسعه پایدار شهری نمونه موردی: شهر جدید سهند authors

محمدرضا پورجعفر

دانشیار گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس تهرا

مهدی منتظرالحجه

کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس تهر

احسان رنجبر

دانشجوی دکترای معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس تهرا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ رهنمایی، محمدتقی، توان‌های محیطی ایران، مرکز مطالعات و تحقیقات ...
_ مالچفسکی، یاچک، سامانه اطلاعات جغرافیایی و تحلیل تصمیم چند ...
_ حسینی ابری، سیدحسن، طرح چارچوب نظری و الگوی توسعه ...
_ مخدوم، مجید، شالوده آمایش سرزمین، چاپ ششم، انتشارات دانشگاه ...
_ مرکز ملی آمایش سرزمین، راهنمای انجام مطالعات برنامه استان، ...
_ مصطفی پور، احمد، تحلیل چگونگی تحقق اهداف شهرهای جدید ...
_ نوری، هدایت الله، تحلیل فضایی در جغرافیای کشاورزی، فصلنامه ...
Bontayan, N.C., and Bishop, I.D, Linking Objective and Subjective Modeling ...
Booth, T. H., Resource Evaluation in Environmentt Planning and Management. ...
Burrough, P.A., Principles of Geographical Information Systems for Land Rresources ...
Chan, S.L, and Huang, S.L, A System Approach for The ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی توان اکولوژیکی به منظور تعیین محدودههای مناسب توسعه پایدار شهری نمونه موردی: شهر جدید سهند" توسط محمدرضا پورجعفر، دانشیار گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس تهرا؛ مهدی منتظرالحجه، کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس تهر؛ احسان رنجبر، دانشجوی دکترای معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس تهرا نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش توسعه شهری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توسعه پایدار، ارزیابی توان اکولوژیکی، شهر جدید سهند،AHP ،GIS هستند. این مقاله در تاریخ 18 تیر 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2109 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه بسیاری از شهرهای کشور ما با توجه به گسترش نامحدود و بدون برنامه خود سبب دست اندازی به محیط های طبیعی و ازبین بردن آن ها شده اند. اما افزایش روزافزون جمعیت شهرنشین و در پی آن رشد شهرها، توجه به چگونگی کنترل توسعه شهرها و گام برداری در راستای اصول توسعه پایدار را الزامی می نماید. شهر جدید ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی توان اکولوژیکی به منظور تعیین محدودههای مناسب توسعه پایدار شهری نمونه موردی: شهر جدید سهند با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.