مقایسه محلوله ای غذایی رایج با محلوله ای بافر شده با کلات در مطالعات تغذیه گیاه و آلودگی

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,454

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_088

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

Abstract:

به منظور مقایسه محلوله ای غذایی رایج با محلوله ای غذایی بافرشده با کلات از لحاظ کنترل فعالیت یونهای آزاد فلزی در سطوح مورد نظر، فعالیت کاتیونهای آزاد و گونه های غالب آهن، روی، مس، منگنز، کادمیم و نیکل در سه نوع محلول غذایی با کاربرد تیمارهای روی )دو سطح صفر و 10 میکرومولار( و کادمیم ) دو سطح صفر و 1 میکرومولار( با استفاده از برنامه رایانه ای Visual MINTEQ08 پیشبینی شد. یک محلول غذایی بافر شده با کلات EDTA و دو محلول غذایی رایج که در یکی آهن به شکل کلرید آهن و در دیگری آهن از منبع کلات FeEDTA بودند بکارگرفته شد. در محلول غذایی بافر شده با کلات، علاوه بر تامین آهن مورد نیاز گیاه، کاربرد سطوح مورد نظر روی و کادمیم در محلول به عنوان تیمارهای آزمایش، فعالیت کاتیون آزاد دوظرفیتی سایر عناصر کم مصرف در تیمارهای مختلف را تغییر نداد در حالی که در محلو های غذایی رایج، با کاربرد تیمارهای مورد نظر روی و کادمیم، گونهبندی سایر عناصر به طور قابل ملاحظه ای تغییر کرد . به نظر می رسد در مطالعات مربوط به عناصر کم مصرفی نظیر روی و نیکل که احتمال آلودگی این فلزات در سیستم کشت وجود داشته و ایجاد کمبود آنها مشکل است و همچنین در برخی سیستمهای تجاری، کاربرد محلوله ای غذایی بافر شده با کلات بسیار موثر و کارآمد باشد.

Authors

آزاده سنایی استوار

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

امیرحسین خوشگفتارمنش

دانشیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

حسین شریعتمداری

استاد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • خوش‌گفتارمنش، ا. ح. 1386. مبانی تغذیه گیاه، چاپ اول. انتشارات ...
  • Chaney, R.L. 1988. Metal speciation and interaction among elements affect ...
  • نمایش کامل مراجع