اثر تراکم بوته بر برخی خصوصیات زراعی و عملکرد روغن هیبریدهای آفتابگردان

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,226

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_028

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

Abstract:

این آزمایش به منظور بررسی اثر تراکم بوته بر خصوصیات زراعی و عملکرد روغن هیبریدهای آفتابگردان به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه آموزشی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران در سال 1387 به اجرا درآمد. فاکتور اصلی شامل دو هیبرید آذرگل و کرج 86 از ارقام اصلاح شده روغنی و فاکتور فرعی شامل سه تراکم 6، 8 و 10 بوته در مترمربع با فاصله ردیف 50 سانتی متر و فاصله بوته به ترتیب 33، 25 و 20 سانتی متر بود. نتایج نشان داد که اثر هیبرید بر کلیه صفات اندازه گیری شده(تعداد حلقه در طبق، وزن دانه ها در طبق، وزن خشک طبق با دانه، وزن خشک کل تک بوته، تعداد دانه در متر مربع، عملکرد دانه در متر مربع و نسبت پوست به کل دانه) به جز درصد روغن، عملکرد روغن در هکتار، تعداد حلقه (ردیف) در طبق و تلاش بازآوری معنی دار بود. همچنین اثر تراکم نیز بر کلیه صفات اندازهگیری شده به جز نسبت پوست به کل دانه معنیدار شد. با افزایش تراکم عملکرد دانه در متر مربع، درصد روغن و عملکرد روغن افزایش و وزن خشک کل بوته، تعداد حلقه در طبق و وزن دانه ها در طبق کاهش یافت. اثر متقابل هیبرید در تراکم بر وزن خشک طبق با دانه، وزن خشک کل بوته، وزن دانهها در طبق، تعداد دانه در متر مربع و عملکرد دانه در متر مربع معنی دار شد. بیشترین عملکرد روغن در هکتار از هیبرید کرج 86 در تراکم 80 هزار بوته در هکتار به میزان 2775/1 کیلوگرم در هکتار به دست آمد، در حالی که کمترین عملکرد روغن در هکتار از هیبرید آذرگل در تراکم 60 هزار بوته در هکتار به میزان 1628/0 کیلوگرم در هکتار حاصل شد.

Authors

ساناز افشاری بهبهانی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

غلامعلی اکبری

استادیار پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

حمید ایران نژاد

دانشیار پردیس ابوریحان دانشگاه تهران،

ابراهیم فرخی

مربی پژوهشی بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر ک

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - رفیعی الحسینی، م. و صالحی. ف. _ بر عملکرد ... [مقاله کنفرانسی]
  • میرزایی نهر، ب. 1384. رابطه تراکم و الگوی کاشت با ...
  • نصیری اوانکی، حسن. ق1. بررسی اثر تاریخ کاشت و تراکم ...
  • Ahmad, Q., Rana, M.A. and Sidiqui, S.U.H. 1991. Sunflower seed ...
  • Gubbles, G. H. and Dedio. W.1986. Plant Effect of plant ...
  • Kharvara, P. C. and. Bindra. A. D 1992. Effect of ...
  • نمایش کامل مراجع