مقایسه میزان تولید فلاونولیگنان ها در کشت سوسپانسیون سلولی گیاه خار مریم( Silybum marianum) تیمار شده با Pb2+ ،Ag+سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,303

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_014

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

خار مریم، کشت سوسپانسیون سلولی، محرک، فلاونولیگنان ها (Silybum marianum) تیمار شده با ،PbNO3 ،AgNO3 عصاره مخمر و سالیسیلیک اسید مقایسه شد. فلاونولیگنان ها از اجزای فعال خارمریم هستند و سیلی مارین یک ماده مشتق شده از این گیاه می باشد که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و در درمان بیماری های کبدی (سیروز و مسمومیت های کبدی) و پیشگیری و یا درمان سرطان مورد استفاده قرار می گیرد. محرک ها منجر به افزایش تولید فلاونولیگنان ها با تاثیر بر فعالیت آنزیم های کلیدی در مسیر بیوسنتز متابولیت های ثانویه می شوند. بر این اساس اثرات PbNO3 ،AgNO3 عصاره مخمر و سالیسیلیک اسید در 5 غلظت مختلف و 6 زمان نمونه برداری بر میزان تولید سیلی مارین در کشت سوسپانسیون سلولی گیاه خار مریم با هدف معرفی بهترین محرک به منظور حداکثر تولید فلاونولیگنان ها در مناسب ترین زمان و غلظت مطالعه شد. نتایج نشان دادند که AgNO3 به طور معنی داری باعث افزایش تولید سیلی مارین در کشت سوسپانسون سلولی گیاه خارمریم شد، بطوریکه میزان آن حدود 30 برابر بیشتر از گروه شاهد بود و مقدار تولید سیلی مارین در محیط های تیمار شده با سالیسیلیک اسید، عصاره مخمر و PbNO3 به ترتیب 15,18 و 2 برابر بیشتر از میزان آن نسبت به گروه شاهد بود.

Authors

سمیرا رحیمی آشتیانی

بخش فیزیولوژی و پروتئومیکس، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج، - دانشک

طاهره حسنلو

بخش فیزیولوژی و پروتئومیکس، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج، ۲- دانشک

محمدرضا بی همتا

گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران واحد کرج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Eble J and Coiso EG. Elicitors of plant defense response. ...
  • Ferreiro P, Pais MSS, Cabral JMS. Production of silybin-like compounds ...
  • Muriel P, Garciapina T, Perez- Alvarez V, Mourelle M. Silymarin ...
  • نمایش کامل مراجع