بررسی روابط ژنتیکی ارقام و ژنوتیپ های سیب ایران با گونه های وحشی جنس سیب و نمونه هایی از ارقام و پایه های قدیمی سیب از سایر نقاط جهان به کمک نشانگرهای ریز ماهواره (شفاهی)

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,645

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_029

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

برای روشن شدن نقش سرزمین ایران در اهلی شدن، تکامل و نقل و انتقال سیب، روابط ژنتیکی مجموعه ای مشتمل بر 159 رقم و ژنوتیپ اهلی و وحشی سیب، شامل ارقام و ژنوتیپ های بومی ایران، تعدادی از گونه های وحشی منتخب و همچنین ارقام و پایه های قدیمی سیب از نقاط مختلف جهان مورد بررسی قرار گرفت. برای استخراج اطلاعات و پارامترهای ژنتیکی، تمامی مواد گیاهی به شش جمعیت تقسیم شدند و DNA تمامی نمونه های گیاهی با 9 نشانگر ریز ماهواره انتخاب شده از مطالعات قبلی غربال گری شدند. از داده های آللی ریز ماهواره ها برای برآورد پارامتر های ژنتیکی جمعیت شامل: محاسبات آماری تغییرات ژنتیکی، محاسبات آماری رایت (Wrights F-statistics) ,جریان ژن،تشابه ژنتیکی، فاصله ژنتیکی و نهایتاً آنالیز خوشه با استفاده از نرم افزار پاپ جین نسخه 1/32 استفاده شد. نتایج نشان داد که تمامی مکان های ریز ماهواره درجات بالایی از چند شکلی را به نمایش گذاشته اند و جمعیت های مورد ارزیابی نیز از نظر شاخص های تنوع آللی اختلافات قابل توجهی با همدیگر دارند. محاسبات آماری رایت و به خصوص جریان ژن نشان داد که، تنوع و تغییرات ژنتیکی درون جمعیت ها بسیار بیشتر از بین جمعیت هاست. برآورد تشابه و فاصله ژنتیکی جمعیت ها و همچنین دندرو گرام حاصل از آنالیز خوشه به روش میانگین ریاضی گروه های جفتی وزن نشده (UPGMA) نشان داد که جمعیت ارقام و ژنوتیپ های ایران، ارتباط ژنتیکی بسیار نزدیک تری با جمعیت های دو گونه وحشی M. sieversi از آسیای میانه (شرق ایران) و M. orientalis بومی شوروی سابق و ترکیه (در شمال و شمال غرب ایران) در مقایسه با جمعیت سایر گونه های وحشی داشت. ارقام قدیمی از نقاط مختلف جهان نیز ارتباط ژنتیکی نزدیک تری به ترتیب با ارقام و ژنوتیپ های ایران و گونه های وحشی M. sieversii و M. orientalis نسبت به سایر گونه های وحشی داشتند. براساس این نتایج به نظر می رسد که سیب های بومی ایران می تواند حد واسط ارقام اهلی و گونه های وحشی مهم در تکامل سیب باشد و ایران به عنوان یکی از مراکز مهم تنوع ژنتیکی سیب اهلی بوده وهمچنین یکی از بازیگران اصلی در اهلی شدن، تکامل و نقل و انتقال سیب از آسیای میانه به غرب می باشد.

Authors

علی قرقانی

دانشجوی دکترا گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه ت

ذبیح اله زمانی

دانشیار گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران،

علیرضا طلایی

استاد گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کر

محمدرضا فتاحی مقدم

استادیار گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ارقام و ژنوتیپ های ایران ...
  • شکل - دندروگرام براساس ا روش تجزیه کلاستر میانگین ا ...
  • Celton, J-M, D.S. Tustin, D. Chagne, and S.E. Gardiner. 2008. ...
  • Gardiner, S.E., H.C.M. Bassett, C. Madie and D.A.M. Noiton, 1996. ...
  • Harris, S.A., J.P. Robinson and B.E. Juniper. 2002. Genetic clues ...
  • Janick, J. 2005. The origins of fruits, fruit growing, and ...
  • Liebhard R, L. Gianfrancesch , B. Koller, C.D. Ryder, R. ...
  • Mudge, K., J. Janick, S. Scofield, and E. Goldschmid. 2008. ...
  • Ponomarenko, V. 1987. History of Malus domestica Borkh., origin and ...
  • Robinson, J. P., S. A. Harris, and B. E. Juniper. ...
  • Yeh, F.C., R.C. Yang and T. Boyle. 1997. POPGENE. CIFOR ...
  • نمایش کامل مراجع