شناسایی گیاهان دارویی منطقه بورالان ماکو

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,515

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_261

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

ایران با داشتن شرایط اقلیمی متنوع، تنوع وسیعی از گیاهان را در خود جای داده است. امروزه با توجه به مضرات مصرف داروهای شیمیایی تمایل بشر به سمت طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی افزایش یافته است. شناسایی گیاهان دارویی در هر منطقه می تواند حائز اهمیت فراوانی باشد. منطقه بورالان در شمال آذربایجان غربی از جمله مناطقی است که به دلیل اقلیم خاص دارای تنوع قابل ملاحظه ای از نظر رژم پلاسم گیاهی است. در این پژوهش رژم پلاسم این منطقه از نظر گیاهان دارویی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که لیست فلورستیکی گیاهان محدوده مورد مطالعه شامل 27 خانواده و 97 گونه می باشد. مهمترین گیاهان دارویی شناخته شده در این منطقه شامل خشخاش، آویشن، بابونه، گشنیز، کنگر، درمنه، ختمی، فرفیون، زرشک، خاکشیر، علف هفت بند، شیر خشت، شیرین بیان و تلخ بیان، گون، مریم گلی، نسترن وحشی، گل گاوزبان، آلاله، افدرا، میخک وحشی، گلایول وحشی می باشد. به نظر می رسد تنوع گیاهان دارویی در منطقه به دلیل تنوع اکولوژیکی قابل توجه می باشد. پوشش گیاهان دارویی این منطقه در گذشته بسیار غنی بوده و لیکن رستنی های آن در سال های اخیر یا به طور کلی نابود یا دچار تغییرات جدی شده است. ولی با این وجود در حال حاضر نیز با توجه به نتایج این پژوهش این منطقه تنوع وسیعی از نظر نوع و گستردگی گیاهان دارویی دارد.

Authors

محمد محرم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع طبیعی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه

محمد فتاحی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی پردیس کشاورزی و منابع طب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :