نگاهی به بحران مالی در صنعت هتلداری کشور

8 فروردین 1402 - خواندن 3 دقیقه - 525 بازدید

نگاهی به بحران مالی در صنعت هتلداری کشور

گسترش ویروس کرونا اثرات غیرقابل جبرانی بر ابعاد مختلف از جمله اقتصاد نشان داد و باعت کاهش درآمد و سوددهی صنایع هتلداری و گردشگری شد. صنعت هتلداری به عنوان شاخه قابل توجهی از صنعت گردشگری کشور، دچار آسیب های جدی شده و بسیاری از نیروهای جذب شده در این صنعت شغل خود را از دست داده اند.

در پژوهش انجام شده توسط اینجانب، به طور خاص به بحران ایجاد شده در حوزه مالی هتل های 4 و 5 ستاره کشور، در شرایط پاندمی کووید-19 با کمک روش شناسی نوین و ترکیبی پرداخته شد. ابتدا مطالعات اولیه برای شناخت بهتر مساله انجام شد و سپس داده های مصاحبه های انجام شده با خبرگان دانشگاهی و مدیران صنعت هتلداری جمع آوری و تحلیل شد. تلاش بر این بود که با استفاده از روش داده بنیاد به یک نظریه زمینه ای با رویکرد علمی در این خصوص دست یابیم. نقطه عطف نتایج در این مرحله «شناسایی و بررسی ابعاد بحران مالی» است که اجزای آن شامل: حمایت دولت از صاحبان هتل ها، معافیت یا بخشودگی هزینه های خدمات شهری هتل ها در شرایط بحرانی کووید-19، بازاریابی الکترونیک جهت جذب گردشگر، بررسی مداوم شاخص های مالی در این صنعت و بررسی و اجرایی کردن راه های فروش آنلاین خدمات هتلداری بود. سپس دو گروه از مصاحبه شوندگان با استفاده از رویکرد اکتشافات سیستم های انتقادی مورد مطالعه عمیق قرار گرفتند و نظرات انتقادی و پنهان آنان مشخص و تبیین شد و با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل های کمی برای تایید مطالب فوق انجام گرفت.

نتایج نشان داد که معیار درآمد، معیار شرایط تسهیل کننده و معیار سیاست های حمایتی از جمله معیارهای موثر بر بحران مالی صنعت هتلداری در شرایط بحرانی کووید-19 هستند و پیامدهای این معیارها، تاثیر بسزایی در افزایش هزینه و به تبع آن، شکل گیری بحران مالی در این صنعت دارد.

در واقع، خسارت به صنعت گردشگری و بالاخص هتلداری، در مدت شیوع بیماری کرونا سبب شد که بسیاری از فعالان این عرصه، نگران آینده شغلی خود باشند و خواستار حمایت جدی از این صنعت از سوی دولت شوند. هتل به عنوان یک سازمان همواره با عارضه ها و مسایل متعددی روبه رو می شود که باید برای کارایی و موفقیت بیشتر چه در داخل و چه در خارج برای برطرف شدن این عارضه ها اقدام لازم به عمل آید.

دیدگاه کاربردی پژوهش حاضر می تواند برای مدیران هتل های کشورمان و سایر کشورهای دنیا، راهگشای خوبی باشد تا وضعیت فعلی خود را بررسی کرده و بتوانند گامی در جهت کاهش و حذف بحران مالی، علی الخصوص در شرایط بحرانی که کووید-19 به ارمغان آورد، بردارند. امید است به زودی شاهد افزایش درآمد و کاهش هزینه ها در صنعت هتلداری کشورمان باشیم.



مدیریت بحرانبحران مالیمدیریت هتلداریکووید-19