اثرات نانوذرات نقره سنتزی با گیاه گالگا بر سطوح سرمی آنزیمهای آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز در موشهای صحرایی دیابتی نوع II

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 335

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NANOB04_018

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1400

Abstract:

مقدمه: دیابت با اختلال عملکرد کبدی مرتبط می باشد. گیاه گالگا و نانوذرات نقره به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضدهیپرگلیسیمی ترکیبات مهمی در تحقیقات زیستی هستند. در تحقیق حاضر اثرات نانوذرات نقره سنتز شده با عصاره گیاه گالگا بر غلظت سرمی آنزیمهای کبدی در موشهای صحرایی مدل دیابتی نوع ۲ بررسی گردید.مواد و روشها: مورفولوژی و اندازه نانوذرات نقره سنتز شده با عصاره گیاه گالگا با روش TEM شناسایی شد. در تحقیق حاضر، ۱۵ موش صحرایی از نژاد ویستار با وزن ۱۸۰ -۲۰۰g استفاده شد. موشهای صحرایی سالم یا مبتلا به دیابت نوع ۲ القایی با نیکوتین آمید و استرپتوزوتوسین به ترتیب تزریق داخل صفاقی سالین یا ۲/۵ mg/Kg نانوذرات نقره سنتز شده با عصاره گیاه گالگا را دریافت کردند. یک روز بعد از آخرین تزریق داروها، در حالت ناشتا نمونه های خونی از موشهای صحرایی جمع آوری شد. میانگین غلظت سرمی آنزیمهای آلانین آمینوترانسفراز وآسپارتات آمینوترانسفراز با استفاده از روش اسپکتروفتومتری تعیین شدند.نتایج: تصویر TEM، ذرات کروی شکل با اندازه ۲۵ نانومتر را برای نانوذرات نقره سنتز شده با عصاره گالگا مشخص کرد. میانگین غلظت سرمی آنزیمهای آلانین آمینوترانسفراز وآسپارتات آمینوترانسفراز درگروه های دیابتی دریافت کننده نانوذره نقره سنتز شده سبز در مقایسه با گروه دیابتی از نظر آماری به طور معنیداری کاهش یافت.بحث و نتیجه گیری: نانوذرات سنتز شده با عصاره گالگا احتمال دارد با بهبود سیستم آنتیاکسیدانی و جلوگیری از آسیب هپاتوسیت های کبدی سطوح سرمی آنزیم های کبدی را در بیماران دیابتی کاهش دهند.

Authors

الهه ساعی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران، اردبیل

فریبا محمودی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران، اردبیل

عزت نوری زاده

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران، اردبیل

مریم خوشکام

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران، اردبیل