بررسی تنوع جهش یافتههای حاصل از پرتو دهی با اشعه گاما در سویا با استفاده از روشهای چند متغیره آماری

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,009

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP03_257

تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1390

Abstract:

نسل هفتم (M7 33 لاین جهش یافته حاصل از جهش با پرتو گاما در سویا با دزهای جذبی 150 و200 و250 گری به همراه رقم L17 (P) مادری که لاینهای موتانت از آن مشتق شده بودند و دو رقم تجاری ویلیلامز WI) و کلارک CL) در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار کشت شدند. به منظور نشان دادن اثر جهش در ایجاد تنوع و تفکیک گروههای جهش یافته از والد مادری که از آن به وجود آمده بودند از تجزیه خوشهای استفاده شد. تجزیه خوشهای بر اساس برخی صفات مورفولوژیکی، عملکرد، اجزای عملکرد و خصوصیات گرهزایی ریشه که شامل صفات تعداد برگ در بوته، ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته، تعدد دانه در غلاف، تعداد دانه در هر بوته، وزن صد دانه، وزن خشک اندام هوایی، عملکرد تک بوته، وزن ریشه، تعداد گره در ریشه و وزن خشک گره بود، با استفاده از فاصله اقلیدسی و روش وارد انجام شد و نهایتاً چهار گروه بر اساس دندروگرام حاصل انتخاب شد. گروه یک 11 لاین رادر خود جای داد که در بین لاینهای جهش یافته رقم مادریL17 (P) قرار داشت. گروه دوم 10 لاین را در خود جای داد که رقم تجاری کلارک در کنار سایر لاینهای جهش یافته قرار گرفته بودند. گروه سه و چهار به ترتیب شامل 9 و 6 لاین بودند. تفکیک گروههای حاضر از نظر صفات مورد بررسی نوید بخش این است که بتوان با تجزیه شیمیایی دانه های این جهش یافتهها و مقایسه آن با رقم مادری و تجاری به جهش یافتههای مطلوب حاوی صفات برتر و درصد روغن بالا در بذور دست یافت

Authors

مهدی یونسی حمزه خانلو

دانشگاه تهران- پردیس ابوریحان گروه علوم زراعی واصلاح نباتات

علی ایزدی دربندی

دانشگاه تهران پردیس ابوریحانگروه علوم زراعی و اصلاح نباتات

نجات پیرولی بیرانوند

پژوهشکده تحقیقات کشاورزی، پزشکی و صنعتی، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ا

محمدطاهر حلاجیان

پژوهشکده تحقیقات کشاورزی، پزشکی و صنعتی، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :