اهمیت کنترل خطرات مواد غذایی و برنامه HACCP در تأمین امنیت غذایی
Publish place: 2nd National Food Security Seminar
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,301
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FSS02_296
تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1391
Abstract:
مهمترین ویژگی کیفیت،تضمین سلامت ماده غذایی است. هدف ارگان های دولتی و صنایع غذایی نیز تولید غذای سالم و ایمن و تأمین امنیت غذایی کافی و مطلوب در سطح جامعه می باشد.موضوع تولید غذای سالم تحت الشعاع کنترل کیفیت و تضمین کیفیت قرار دارد. بنابراین تولید مواد غذایی مستلزم طراحی بهداشتی تجهیزات و کارخانه و نیازمند پایبندی مدیریت به دو مقوله ایمنی و کیفیت می باشد. در حال حاضر موضوع امنیت و ایمنی غذایی مرتبط با ارزیابی خطر میکروبی و طراحی اهداف ایمنی مواد غذایی است. این دو جزء وظایف ارگان های دولتی است که در نهایت میزان مجازعوامل بیماری زا در مواد غذایی را تعیین می نماید که خود روی امنیت غذایی و سلامت و بهداشت مواد غذایی مؤثر است. مدیریت خطرات مواد غذایدر تجارت جهانی شامل انجام ارزیابی خطر،تعیین اهداف ایمنی مواد غذایی،اهداف دست یافتنی ایمنی مواد غذایی،تعیین معیارهای میکروبیولوژیکی ودر واقع یک سیستم منطقی و (HACCP) تعیین شیوه های پذیرش مواد غذایی در مبدأ ورود می باشد.تجزیه و تحلیل خطر در نقطه کنترل بحرانییکسان بر مبنای کنترل به منظور جلوگیری از بروز مشکلات است. به عنوان نتیجه گیری می توان گفت که کاربرد صحیح دانش فزاینده در زمینه میکروبیولوژی مواد غذایی می تواند به تأمین ایمنی و سلامت مواد غذایی کمک قابل توجهی کرده و از این رو در کیفیت کلی زندگی انسان و تأمین همه جانبه امنیت غذایی در جامعه نقش اساسی ایفا نماید
Keywords:
Authors
عبدالرضا آقاجانی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا، باشگاه پژوهشگران جوان، ورام
حمیدرضا مهدوی عادلی
استادیار و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور،کرج
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :