سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

کاهش عدم قطعیت در ساخت مدل یکپارچه مخزن با ایجاد چاههای مجازی در میادینی با یک چاه اکتشافی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 836

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PTCE01_023

Index date: 8 October 2013

کاهش عدم قطعیت در ساخت مدل یکپارچه مخزن با ایجاد چاههای مجازی در میادینی با یک چاه اکتشافی abstract

مسئله اصلی در مدل یکپارچه مخزن عدم قطعیت و خطا می باشد. مهمترین دلیل و عامل اصلی این خطاها به نوع داده های ورودی، تراکم داده های ورودی و نحوه گسترگی داده ها در گستره مخزن برمی گردد. ازآنجاییکه بیشترمیادین اکتشافی و میادینی که در اوایل عمر تولیدی خود قرار دارند دارای فقر داده و گستردگی نامناسب از داده ها می باشند تئوری ایجاد چاههای مجازی از روی چاههای حفاری شده مطرح و بصورت یک مطالعه موردی بر روی یکی ازمیادین اکتشافی اجرا گردید. داده های این میدان شامل لاگ های خام و ارزیابی شده از یک چاه و دو نقشه عمقی از افق های ایلام و سروک می باشد. با این داده ها تنها مدلی که می شود برای این میدان ساخت مدل قطعیت پذیرDeterministic)با روش های کریجینگ و یا میانگین گیری می باشد. پس از مطالعه زمین شناسی این میدان مشخص گردید که میدان دارای هتروژنتی کمی می باشد. با تکیه بر این نتیجه زمین شناسی و محدودیت در داده های ورودی سه چاه مجازی با شرایط یکسان از لحاظ لاگ و مسیر حفاری در داخل مدل در قسمت های شرقی، غربی و شمالی از میدان ایجاد گردید. حال با این تعداد از داده ها، مدل قطعیت ناپذیرStochastic) علاوه بر مدل قطعیت پذیربرای میدان مورد نظر ساخته شد. محاسبات حجمی برای هر دو مدل بصورت جداگانه و همچنین با روش موازنه موادMaterial Balanceمحاسبه گردید. در نهایت با مقایسه نتایج مدل های خصوصیات مخزنی در مدل استاتیک قطعیت پذیر و قطعیت ناپذیر و همچنین مقایسه نتایج محاسبات حجمی این مدل ها با نتیجه محاسبه موازنه مواد صحت این نظریه که استفاده از چاههای مجازی در ساخت مدل های یکپارچه مخزن باعث کاهش عدم قطعیت مدل های یکپارچه مخزن می گردد، اثبات شد

کاهش عدم قطعیت در ساخت مدل یکپارچه مخزن با ایجاد چاههای مجازی در میادینی با یک چاه اکتشافی Keywords:

کاهش عدم قطعیت در ساخت مدل یکپارچه مخزن با ایجاد چاههای مجازی در میادینی با یک چاه اکتشافی authors

غفور کریمی

مسئول پروژه پژوهشگاه صنعت نفت

آروین خادم صمیمی

مسئول پروژه پژوهشگاه صنعت نفت

محسن صائمی

پژوهنده ارشد پژوهشگاه صنعت نفت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Hamman, J.G., Buettner, R.E, Caldwell, D.H. (2003), A Case Study ...
Bastia, R., Das, B., Acharya, M., Gabriels, P., Sama, M., ...
Bohling, G. (2005), Stochastic Simulation and Reservoir Modeling Workflow, Kansas ...
Marzuki, Z.B., Sams, M.S., Atkins, D. (2000), Improving the Static ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "کاهش عدم قطعیت در ساخت مدل یکپارچه مخزن با ایجاد چاههای مجازی در میادینی با یک چاه اکتشافی" توسط غفور کریمی، مسئول پروژه پژوهشگاه صنعت نفت؛ آروین خادم صمیمی، مسئول پروژه پژوهشگاه صنعت نفت؛ محسن صائمی، پژوهنده ارشد پژوهشگاه صنعت نفت نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس و نمایشگاه تخصصی نفت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله چاههای مجازی، مدلسازی یکپارچه مخزن، عدم قطعیت هستند. این مقاله در تاریخ 16 مهر 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 836 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مسئله اصلی در مدل یکپارچه مخزن عدم قطعیت و خطا می باشد. مهمترین دلیل و عامل اصلی این خطاها به نوع داده های ورودی، تراکم داده های ورودی و نحوه گسترگی داده ها در گستره مخزن برمی گردد. ازآنجاییکه بیشترمیادین اکتشافی و میادینی که در اوایل عمر تولیدی خود قرار دارند دارای فقر داده و گستردگی نامناسب از داده ها ... . برای دانلود فایل کامل مقاله کاهش عدم قطعیت در ساخت مدل یکپارچه مخزن با ایجاد چاههای مجازی در میادینی با یک چاه اکتشافی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.