سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پپتید های زیست فعال مشتق شده در مواد غذایی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,332

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCFOODI21_515

Index date: 23 February 2014

پپتید های زیست فعال مشتق شده در مواد غذایی abstract

استفاده از غذا دارو ( در ماده توسط مولکول های غذا ) به عنوان درمان کمکی یا جایگزین و پیشگیری بیماری های انسانی امروزه نظر محققان را به خودجلب کرده است. استفاده از پپتید های مشتق شده از پروتئین خوراکی به عنوان عامل مقابله با بیماری انسانی و حفظ کلی تندرستی مورد بررسی قرار گرفته اند. پپتید های زیست فعال قطعه هایی ویژه از پروتئین تعریف شده اند که فعالیت آنها بر مبنای ترکیب و توالی اسید های آمینه است. امروزه منابع زیادی برای این پتیدها از پروتئین وجود دارد ولی پروتئین های شیر، به عنوان منبع مهمی از پپتید های زیست فعال، مطرح شده اند البته از دیگر پروتئین ها از جمله آب پنیر، گوشت، منابع دریایی و گیاهی نیز می توان پپتیدهای زیست فعال تولید کرد. روش های تولید و خالص سازی پپتیدهای زیست فعال عبارتند از؛ تکنیک جداسازی غشا، اولترا فیلتراسیون، کروماتوگرافی غشای و تبادل یونی درروش های تولید و پردازش؛ این پپتید ها در ساختار اولیه پروتئین های گیاهی و حیوانی به عنوان توالی اسید آمینه پنهان شده اند. بعضی از پپتیدهای زیست فعال به طور طبیعی مثل آندروفین هستند و بعضی دیگر توسط تخمیر میکروبی و پروتئولیز و هیدرولیز آنزیمی بعد از مصرف انسانی آزاد می شوند. پپتیدهای فعال زیستی مشتق شده از پروتئین های خوراکی اثرات مثبتی از جمله کنترل فشار خون، خاصیت آنتی اکسیدانی، خاصیت ضد سرطانی، مهار کننده آنزیم ACE، تعدیل کنندگی ایمنی و کاهش لیپید در سلامتی دارند. تا این تاریخ، نگرانی های زیادی در مورد ایمنی پپتید های زیست فعال مشتق شده از پروتئین خوراکی وجود نداشته است، از این رو بدن به طور فعال پروتئینهای خوراکی را به پپتیدهای زیست فعال هیدرولیز می کند. مطالعات بی شماری، عدم سمیت این پپتیدها را رد محیط کشت سلولی نشان داده است ولی باید مطالعات مستقیمی بر روی بدن انسان صورت بگیرد تا بتوان مکانیسم های مولکولی این فعل و انفعالات را پیدا کرده و از آن به عنوان ابزاری در بهبود سلامت انسان بدست آورد. اطلاعات زیادی وجود دارد که نشان می دهد پپتیدهای مشتق شده از هیدرولیز آنزیمی پروتئین خوراکی با خاصیت چندگانه به ارتقاء سلامتی انسان کمک می کند. ولی قبل از تجاری کردن به خصوص بعد از فرایند غذایی اضافی باید ایمنی آن مورد ارزیابی قرار گیرد. زیرا ممکن است روی ساختمان و کیفیت این پپتیدها اثر بگذارد. در این مقاله مروری بر تولید و کاربرد پپتیدهای زیست فعال در سلامت انسان صورت خواهد گرفت.

پپتید های زیست فعال مشتق شده در مواد غذایی Keywords:

پپتید های زیست فعال , اثر سلامتی , پروتئین های خوراکی

پپتید های زیست فعال مشتق شده در مواد غذایی authors

افسون موسوی

عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا

مرضیه السادات حسینی الهاشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Chibuike, C., Rotimi, E. (2012). Food Pro tein-Derived Bioactive peptides ...
Korhonen, H. and Pihlanto, A. (2005).Bioactive peptides: Production and functionality. ...
Moller, N.P., Scholz-Ahrens E. K., Roos, N.and Schrezenmeir, J. (2008). ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پپتید های زیست فعال مشتق شده در مواد غذایی" توسط افسون موسوی، عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا؛ مرضیه السادات حسینی الهاشمی، دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پپتید های زیست فعال، اثر سلامتی، پروتئین های خوراکی هستند. این مقاله در تاریخ 4 اسفند 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5332 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استفاده از غذا دارو ( در ماده توسط مولکول های غذا ) به عنوان درمان کمکی یا جایگزین و پیشگیری بیماری های انسانی امروزه نظر محققان را به خودجلب کرده است. استفاده از پپتید های مشتق شده از پروتئین خوراکی به عنوان عامل مقابله با بیماری انسانی و حفظ کلی تندرستی مورد بررسی قرار گرفته اند. پپتید های زیست فعال ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پپتید های زیست فعال مشتق شده در مواد غذایی با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.