آلودگی نفتی در دریا و اثراتش بر اکوسیستم های آبی

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,987
  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ESPME03_651

تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392

Free download

جهت دریافت فایل های پیوست این Paper بایستی عضو سیویلیکا شوید. چنانچه عضو سیویلیکا هستید لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید تا بتوانید فایل ها را مشاهده و دریافت نمایید.

Abstract:

نفت از مواد شیمیایی مختلفی تشکیل شده است؛ بنابراین راهیابی آن به محیط زیست از جمله محیط های آبی و دریاها می تواند باعث بسیاری از مشکلات زیست محیطی شود. از مهم ترین منابع مورد استفاده بشر، خصوصا در زمینه منابع غذایی، پروتئینی، نفتی و معدنی، دریا می باشد همچنین اکوسیستمهای آبی از عناصر بسیار گوناگونی تشکیل شده اند که در برابر مواد خارجی که به عمد یا غیرعمد به آنها وارد میشوند بسیار آسیب پذیر هستند. این حساسیت در مورد مناطق ساحلی اکوسیستم ها، به ویژه دریاها، به دلیل عمق کم، تراکم و تنوع بالاتر موجودات زنده و در نهایت شدت بیشتر تاثیرپذیری، بیشتر مطرح می شود. غالب آلاینده هایی که وارد اکوسیستمهای آبی می شوند، در نتیجه فعالیتهای انسانی می باشند. از جمله آلودگی ها می توان به آلودگیهای نفتی اشاره کرد که یکی از بزرگ ترین مشکلات بشر امروز به شمار می آیند. معمولا، انتقال و پخش لکه نفتی در محیطهای آبی به دلیل فرآیندهای شیمیایی، فیزیکی و زیستشناسی بوده که خود وابسته به خصوصیات نفت، خصوصیات هیدرودینامیک، هواشناسی و شرایط زیستمحیطی موجود است. وجود ذخائر نفت و گاز موجب شده که فعالیتهای حفاری، استخراج، پالایش، احداث تاسیسات نفتی، عملیات بارگیری و حمل توسط سوپر تانکرها گسترش یافته و آلودگی رو به افزایش را به محیط زیست دریایی تحمیل نمایند؛ با توجه به اهمیت بالای اکوسیستمهای آبی در زمینه های مختلف اقتصادی، تفریحی، توسعه ملی و ... در این مقاله سعی شده است که به توضیح در خصوص اثرات اکولوژیکی آلودگیهای نفتی، سنجنده های آشکارساز مواد نفتی و روشهای پاکسازی آلودگی های ناشی از مواد نفتی به ویژه در محیط های دریایی )که بیشتر در معرض آلودگی قرار دارند( پرداخته شود.

Authors

پروین مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشدعلوم محیط زیست

مریم ابراهیمیان

دانشجوی کارشناسی ارشدعلوم محیط زیست

سحر حافظی

دانشجوی کارشناسی ارشدعلوم محیط زیست

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :