مطالعه تنش خشکی و شوری برشاخص های جوانه زنی گیاه دارویی اسفرزه (.Plantago psyllium L)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 383

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_232

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

Abstract:

با توجه به اهمیت بررسی و تبیین واکنش های گیاه اسفرزه نسبت به تنش های شوری و خشکی و همچنین تعیین درجه حرارت های کاردینال، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام شد. به منظور تعیین درجه حرارت های اردینال، بذور پس از ضدعفونی در معرض تیمارهای مختلف درجه حرارت (5، 10، 15، 20، 25، 30، 35، 40 درجه سانتیگراد) و در دو شرایط روشنایی و تاریکی داخل ژرمیناتور به مدت 10 روز قرار گرفتند. پس از تعیین درجه حرارت مطلوب، تیمارهای تنش شوری با استفاده از پتانسیل های مختلف اسمزی NaCl و CaCl و تنش خشکی با استفاده از PEG6000 در سطوح مختلف (0، 0/3، 0/5، 0/7، 0/9 و 1.1 مگاپاسکال) اعمال شدند. در کلیه آزمایش های شاخص های درصد و سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه، نسبت طول ریشه چه به ساقه چه اندازه گیری گردید. تجزیه واریانس داده ها توسط نرم افزار آماری SAS و میانگین داده ها با استفاده از آزمون دانکن مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان دادند تمامی تیمارهای دمایی بر روی شاخص های مورد بررسی اثرات معنی داری داشت. براساس این آزمایش حداقل درجه حرارت مورد نیاز جهت جوانه زنی اسفرزه ایرانی 5 درجه سانتیگراد و اپتیمم درجه حرارت جهت جوانه زنی 20 درجه سانتیگراد و در شرایط روشایی می باشد. نتایج حاصل ازتجزیه واریانس نشان داد اثر پتانسیل های مختلف شوری و خشکی بر روی کلیه فاکتورهای مورد بررسی در سطح آماری 5% معنی دار بود. با کاهش پتانسیل های مختلف شوری و خشکی درصد و سرعت جوانه زنی بذور به طور معنی داری کاهش (سطح 5%) یافت، با وجود این سطوح مختلف NaCl در مقایسه با CaCl2 به دلیل اثرات سمی یون های سدیم در اکثر مواقع اثرات منفی تری بر پارامترهای جوانه زنی داشتند.

Authors

معصومه شنوایی

دانشجوی رشته تولید و بهره برداری گیاهان دارویی و معطر. مرکز آموزش عالی شهید هاشمی نژاد خراسان رضوی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • امید بیگی، ر . 1379 .رهیافتهای تولید و فرآوری گیاهان ...
  • Alvarado, V. and K.J.Bradford. 2002. A hydrothermal time model explains ...
  • Jami Al-Ahmadi, M. and M.Kafi. 2007. cardinal temperature for germination ...
  • نمایش کامل مراجع