ارزیابی صفات کیفی و فیزیولوژیک سیب زمینی تحت تاثیر رژیمهای آبیاری و سطوح کود نیتروژن
Publish place: 13 Iranian Crop Sciences Congress & 3rd Iranian Seed Science and Technology Conference
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 863
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0755
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
Abstract:
به منظور ارزیابی عملکرد و صفات کیفی و فیزیولوژیک سیب زمینی تحت تاثیر رژیمهای آبیاری و سطوح کود نیتروژن ، آزمایشی در سال 1392 با سه سطح آبیاری Ir2 ،Ir1 و Ir3 (به ترتیب تأمین 100، 75 و 50 درصد نیاز آبی سیب زمینی پس از سبز شدن بوته ها تا پایان دوره رشد) به عنوان فاکتورهای اصلی و 4 تیمار کود نیتروژن N3 ،N2 ،N1 و N4 (به ترتیب تأمین 100، 66، 33 و صفر درصد نیاز کودی) به عنوان فاکتورهای فرعی به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در مرکز تحقیقاتکشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری به اجرا درآمد. نتایج پژوهش نشان داد عملکرد غده قابل فروش در تیمار های Ir1 و Ir2 مشابه (به ترتیب 51 و 56 تن در هکتار)، ولی تنش آبی (Ir3) منجر به تولید حدود 31/7 تن در هکتار غده قابل عرضه به بازار شد. کاهش مصرف ازت نیز تأثیر منفی بر عملکرد غده در واحد سطح داشت. با اعمال تنش خشکی درصد ماده خشک غده ها به طور معنیدار افزایش یافت. درصد قندهای محلول و محتوای اسید آمینه پرولین غده ها با اعمال تنش خشکی افزایش ولی تیمارهای ازت بر این دو شاخص فیزیولوژیک تأثیری نداشتند. میزان کلروفیل برگها در اثر تنش خشکی کاهش یافت و با کاهش مصرف ازت، از میزان کلروفیل برگها نیز کاسته شد. تنش خشکی و کاهش مصرف کود ازته دارای تأثیر مثبت بر درصد نشاسته غده ها بودند. تیمارهای ازته به شدت بر میزان نیترات غده ها تأثیر گذار بودند بطوریکه نیترات از 29/32 تا 52/04 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر غده ها (به ترتیب در تیمارهای بدون ازت و ازت کامل) متغیر بود.
Keywords:
Authors
حمیدرضا باقری
دانشجوی دکتری گروه زراعت دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
محمدحسین قرینه
دانشیار گروه زراعت دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
قدرت الله فتحی
استاد گروه زراعت دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
جواد طایی
استادیار دانشگاه جیرفت
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :