سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

امنیت غذایی در ایران: راهکارها و موانع

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 10,602

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GHOCHANFOOD03_508

Index date: 4 February 2015

امنیت غذایی در ایران: راهکارها و موانع abstract

غذا و تغذیه یکی از ابعاد اساسی زندگی، سلامت و همچنین رفاه جامعه است. امنیت غذایی از معیارهای توسعه انسانی بوده و دستیابی به آن از اهداف اصلی هر کشور به شمار می رود. موجود بودن و عرضه غذای سالم و کیفی، سهولت دسترسی و قدرت خرید از ارکان امنیت غذایی م یباشد. در ایران مسئله امنیت غذایی، از بعد کمی مصرف و سرانه مصرف، مشکل خاصی ندارد ولی از بعد کیفی و همچنین توزیع مواد غذایی در ده کهای مختلف مسئله نسبتاً حادی است و الگوی مصرف و تغذیه از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست. امنیت غذایی به دسترسی همه افراد یک جامعه، در تمام ادوارعمر به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی سالم و فعال گفته می شود و در آمد خانوار از عوامل مهم در تامین آن دارد. عامل مهم دیگر در تامین امنیت غذایی جامعه، ذائقه و دانش تغذیه ای خانواده ها در نحوه تخصیص بودجه برای تهیه بهترین نوع غذای در دسترس و چگونگی تقسیم غذا در خانواده میباشد. امنیت غدایی زمانی تامین می شود که سرانه سبد غذایی خانواده به صورت صحیح انتخاب و تهیه شود، برای افراد خانواده کافی و به صورت صحیح طبخ شود تا عناصر و مواد غذایی سالم و صحیح به سلولها و اندا مهای بدن برسد. برای تامین امنیت غذایی در یک کشور و نظام اجتماعی باید سازمان ها و نهادها با هم همکاری داشته باشند و با هماهنگی یک سازمان متولی امنیت غذایی، بر تولید یا واردات مواد و محصولات غذایی، آموزش و تبلیغ و آگاهی دادن به جامعه و سیاست گذاریهای کلان اقتصادی نقش ایفا کنند. سازمان متولی امنیت غذایی باید نسبت به نوع مواد غذایی، میزان و قیمت آنها همیشه مطلع بوده و بررسی نماید که همه مردم از نظر فیزیکی به این غذا دسترسی و قدرت خرید داشته باشند. این سازمان در صورت بروز بحران باید زنگ خطر را به صدا در آورد و اندازه گیری این امنیت را بر عهده بگیرد.

امنیت غذایی در ایران: راهکارها و موانع Keywords:

امنیت غذایی در ایران: راهکارها و موانع authors

اعظم مختاری

استادیار گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد

احسان اسماعیلیان

کارشناسی ارشد علوم سیاسی،گرایش روابط بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آزر، ادوارد ای. وچونگ این-مون (1379) "امنیت ملی در جهان ...
_ حقوقی، مرتضی. 1377. امنیت غذایی. آب و توسعه. شماره ...
رکنی، نوردهر. 1372. اصول بهداشت مواد غذایی. چاپ اول . ...
زمردی، عظیم. 1370. بهداشت گیاهان و فراورده‌های کشاورزی. چاپ اول. ...
سهرابی، عنایتا...؛ اختری، مریم؛ شریفی، نسترن و رسولی، محسن.1381 .بررسی ...
سیمون (1379)، "امنیت غذایی از دیدگاه فرانوگرایی"، ترجمه پرناز صدیقی ...
شیخ الاسلام، ربابه (1375)، "چرخه شوم سوء تغذیه"، در مجموعه ...
فائو (1380) "اهمیت و کیفیت ایمنی غذا در کشورهای در ...
فلاحی، مسعود. 1371. (ترجمه). فیزیولوژی پس از برداشت سبزی‌ها ج ...
قاسمی، حسین (1373)، « تعاریف و مبانی نظری امنیت غذایی»، ... [مقاله ژورنالی]
کلانتری، عیسی(1373). امنیت غذایی، ابعاد جهانی و ملی .اقتصاد کشاورزی ...
ماندل، رابرت (1379)، "چهره متغیر امنیت ملی"، ترجمه پژوهشکده مطالعات ...
مردوخی، بایزید و نصیرپور، مهین. 1373. صنایع تبدیلی کشاورزی و ...
ملکوتی، محمدجعفر.1377. ضرورت کنترل سبزی‌ها از طریق مصرف بهینه کودها. ...
مینائی، سعید و افکاری سیاح، امیر حسین. 1382. روش‌های اندازه‌گیری ...
نوروزی، فرح آرا و بیتا صمیمی (1381)، "ترازنامه غذایی ایران ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "امنیت غذایی در ایران: راهکارها و موانع" توسط اعظم مختاری، استادیار گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد؛ احسان اسماعیلیان، کارشناسی ارشد علوم سیاسی،گرایش روابط بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله امنیت غذایی، توسعه، سوءتغذیه، بهداشت. نظارت هستند. این مقاله در تاریخ 15 بهمن 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 10602 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که غذا و تغذیه یکی از ابعاد اساسی زندگی، سلامت و همچنین رفاه جامعه است. امنیت غذایی از معیارهای توسعه انسانی بوده و دستیابی به آن از اهداف اصلی هر کشور به شمار می رود. موجود بودن و عرضه غذای سالم و کیفی، سهولت دسترسی و قدرت خرید از ارکان امنیت غذایی م یباشد. در ایران مسئله امنیت غذایی، از بعد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله امنیت غذایی در ایران: راهکارها و موانع با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.