سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

دستاوردهای فناوری هسته ای در مبارزه پایدار با آفات و معرفی اولویت های پژوهشی تحقیقات کاربردی کشاورزی هسته ای ایران

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 775

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAHEC01_199

Index date: 6 June 2015

دستاوردهای فناوری هسته ای در مبارزه پایدار با آفات و معرفی اولویت های پژوهشی تحقیقات کاربردی کشاورزی هسته ای ایران abstract

تولید محصولات کشاورزی از جنبه های مختلف آسیب پذیر است برای حفظ محصولات کشاورزی از گزند آفات روش های مختلفی وجود دارد و یکی از این روش ها استفاده از روش هسته ای یا پرتوتابی وابسته به مجموعه دانش هسته ای می شود پایه این کار از حدود سال 1953 در کشور امریکا گذاشته شد. برای افزایش سلامت محصولات کشاورزی و کاهش مصرف سم و کود شیمیایی می توان از فناوری پرتودهی هسته ای برای آفت زدایی از محصولات بدون استفاده از انواع سموم و کودهای شیمیایی بهره برد . استفاده از پرتودهی گاما در آفت زدایی از محصولات هیچ آسیبی به محصول نمی رساند . کنترل منطقه ای آفات با بکارگیری فناوری عقیم ساز حشرات نر امکان پذیر می باشد . در طی این روش، با پرتوتابی تعدا زیادی حشره نر عقیم شده و رهاسازی آنها در منطقه مورد مطالعه و متعاقبا تولید تخم های نابارور توسط حشرات ماده ، کاهش ناگهانی در جمعیت آفت رخ خواهد داد. این فناوری نخستین بار برای مبارزه با مگس دام به اجرا در آمد و با ریشه کنی آفت در سال 1954 کارایی بالای خود را نمایان ساخت . فعالیت های پژوهشی کشاورزی هسته ای در راستای استفاده صلح جویانه از انرژی هسته ای و کمک به کشاورزی کشور با امکانات آزمایشگاهی مجهز و پیشرفته در مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته ای کرج انجام می شود . برای دستیابی به اهداف فوق فعالیت های تحقیقاتی در 4 گروه زیر انجام می شوند: 1- ژنتیک و اصلاح نباتات، 2- مدیریت آب و خاک و تغذیه گیاهی 3- پرتودهی مواد غذایی و کنترل آفات و 4- بهداشت دام و فراورده های دامی. استفاده از تکنولوژی هسته ای برای مبارزه با آفات کشاورزی یکی از هوشمندانه ترین شیوه هایی است که در بسیاری از شورها مورد استفاده قرار گرفته است که از مهمترین ویژگی های آن می توان از کارایی و ناثیرگذاری بالای آن و عدم آلایندگی محیط زیست نام برد.

دستاوردهای فناوری هسته ای در مبارزه پایدار با آفات و معرفی اولویت های پژوهشی تحقیقات کاربردی کشاورزی هسته ای ایران Keywords:

دستاوردهای فناوری هسته ای در مبارزه پایدار با آفات و معرفی اولویت های پژوهشی تحقیقات کاربردی کشاورزی هسته ای ایران authors

محمد خیاط

باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مقاله فارسی "دستاوردهای فناوری هسته ای در مبارزه پایدار با آفات و معرفی اولویت های پژوهشی تحقیقات کاربردی کشاورزی هسته ای ایران" توسط محمد خیاط، باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فناوری هسته ای، آفات، اولویت های پژوهشی هستند. این مقاله در تاریخ 16 خرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 775 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تولید محصولات کشاورزی از جنبه های مختلف آسیب پذیر است برای حفظ محصولات کشاورزی از گزند آفات روش های مختلفی وجود دارد و یکی از این روش ها استفاده از روش هسته ای یا پرتوتابی وابسته به مجموعه دانش هسته ای می شود پایه این کار از حدود سال 1953 در کشور امریکا گذاشته شد. برای افزایش سلامت محصولات کشاورزی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله دستاوردهای فناوری هسته ای در مبارزه پایدار با آفات و معرفی اولویت های پژوهشی تحقیقات کاربردی کشاورزی هسته ای ایران با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.