تاثیرروشهای آبیاری فاور و مقادیر آب آبیاری بر عملکرد و کارایی مصرف آب در ذرت

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,317

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ABYARI09_156

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1386

Abstract:

با توجه به منابع محدود آب در کشور، استفاده صحیح و بهینه از آب ابیاری در راستای افزایش کارایی مصرف آب موجود در بخش کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این راستا استفاده از شیوه هایی که بتوان بدون کاهش یا باکاهش اندکی درتولید، میزان مصرف آب در بخش کشاورزی را کاهش داد اجتناب ناپذیر خواهد بود. استفاد ه از آبیاری فارو متناوب یا یک در میان ثابت به دلیل کاهش سطح آبیاری نقش موثری درکاهش میزان فرو نشت عمقی وهرز آب سطحی در هر آبیاری خواهد داشت. با روش ابیاری فارو متناوب معمولا آب کمتری مصرف شده و علاوه بر این میزان سطح مرطوب شده تبخیر شده تبخیر و تعرق نفوذ عمقی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. به دلیل سطح خیس شده کمتر، نفوذ عمق می تواند کاهش یابد. این طرح در قالب اسپلیت پلات با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات رودشت واقع در 65 کیلومتری شرق اصفهان و در سال زراعی 83-1382 اجرا گردید. کرتهای اصلی روشهای آبیاری شامل سه تیمار آبیاری فارو به صورت یک در میان ثابت، یک درمیان عمق خالص آبیایر کامل فارو و کرتهای فرعی شامل تیمارهای عمق آب آبیاری به ترتیب به میزان 100، 60، 80 درصد عمق خالص ابیاری بود. نتایج نشان داد که عملکرد در تیمارهای آبیاری یک در میان ثابت ومتناوب با عمق 100 درصد آب خالص نسبت به تیمار آبیاری مرسوم با عمق 100 درصد آب خالص به ترتیب 2855 و 2417-3 کیلوگرم در هکتار کاهش و 3288/7 و 2778/1 متر مکعب در هکتار آب کمتری مصرف نموده اند و از طرفی کارایی مصرف آب بیشتری را نشان دادند. بنابراین برای رسیدن به تولید قابل قبول همراه با افزایش کارایی مصرف آب آبیاری می توان سیستمهای ابیاری فارو یک در میان را با ابیای مرسوم فارو جایگزین نمود.

Keywords:

ذرت , آبیاری یک در میان فارو

Authors

محسن دهقانی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

مهدی پناهی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

مسعود تدین نژاد

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سپاسخواه، علیرضا و علی اکبرکامکار حقیقی _ 1373. اثر دور ...
  • عقدایی، مینا . 1368 _ مقایشه روشهای مختلف تعیین آب ...
  • Box, J. E., W.H. Sletten . J. H. Kyle, and ...
  • Kang, S.Z. H.W., Laing, and J. Zhang. 1998. Water Use ...
  • Fischback, P.E. and H.R. Mulliner. 1972. Every other furrow irrigation ...
  • Kang. S., Z. Liange, P. Yinhua, S. Peize and Z. ...
  • Stone , J. F., J. E. Garton, B.B. Webb, H.E. ...
  • نمایش کامل مراجع