بررسی عملکرد کاتالیست های پایه آنتیموانی و پایه تیتانیومی در سنتز پلی اتیلن ترفتالات با استفاده از روش استریفیکاسیون مستقیم

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,071

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IPCONF01_184

تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1386

Abstract:

پلی اتیلن ترفتالات (PET) از پلیمریزاسیون تراکمی ترفتالیک اسید (PTA) با اتیلن گلایکول ) (EG) روش گودیر ) تولید می شود . امروزه استفاده از آنتیموان به عنوان کاتالیست صنعتی بواسطة ضایعات گلایگولی به جا مانده از فرآیند تولید و نیز احتمال سرطان زا بودن آنتیموان آزاد شده از محصولات، رو به کاهش است . کاتالیست های پایه تیتانیومی به علت بیشترین فعالیت کاتالیستی در این پلیمریزاسیون به عنوان جایگزین مناسب مورد توجه هستند . هدف این تحقیق تعیین اثر پارامتر های موثر بر سنتز PET با استفاده از کاتالیست تیتانیوم دی اکساید (TiO2) شامل غلظت کاتالیست و دما بود . در این بررسی فرمولاسیونی مناسب برای سنتز PET براساس نسبت مولی EG/PTA برابر با 1/7 با استفاده از کاتالیست TiO2 ارائه گردید . فرآیند سنتز در ابعاد آزمایشگاهی و با استفاده از سیستمی شامل راکتور، سیستمهای سرد کننده، خلاء و سیستم کنترل الکترونیکی انجام گرفت . آزمایش های متعددی برای بررسی تاثیر غلظت کاتالیست بر روی شرایط و سرعت پلیمریزاسیون انجام شد . برای مقایسه، با فرمولاسیون و شرایط سنتزی مشابه و با بهره گیری از کاتالیست آنتیموانی نمونه هایی تهیه گردید . در نهایت نتایج حاصل از اندازه گیری ویسکوزیتة ذاتی بیانگر اثر مثبت کاتالیست تیتانیوم دی اکساید در افزایش ویسکوزیتة ذاتی پلیمر سنتز شده بود که با نتایج پیش بینی شده مطابقت داشت . در حضور مقدار اضافه کاتالیست تیتانیوم دی اکساید، ویسکوزیته ذاتی به دست آمده برای PET افت پیدا کرد . از سوی دیگر ویسکوزیته ذاتی با افزایش دمای واکنش در محدوده ای بین 280-295°ْC افزایش یافت .

Authors

علی کشاورزیان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مهدی رفیع زاده

دانشیار دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر

فرامرز افشار طارمی

استاد دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر

قاسم بنی خلف

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • _ ای کنفرانس پتروشیمی ایران _ _ _ , (2006). ...
  • J. Scheirs, T. E. Long., (2003). Modern Polyesters: Chemistry and ...
  • Tomita K, Ida H., (1 973).Studies on the formation of ...
  • Shah TH, Bhatty JI, Gamlen GA., (1984). Aspect of the ...
  • _ WA., (2002). New advances in poly(ethylene tere _ and ...
  • Karayannidis GP, Roupakias CP, Bikiaris DN, Achilias DS. , (2003).Study ...
  • " _ _ _ _ catalyst used _ _ of ...
  • نمایش کامل مراجع