سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیرآموزش تفکر (تفکر خلاق، انتقادی،حل مسئله)برتوسعه مهارتهای پژوهشی نوجوانان

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 902

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

EPSCONF03_458

Index date: 28 March 2016

تاثیرآموزش تفکر (تفکر خلاق، انتقادی،حل مسئله)برتوسعه مهارتهای پژوهشی نوجوانان abstract

در این مقاله، در ابتدا با توجه به اینکه امروزه، بسیاریاز نوجواناندر رویاروییبامسائل زندگی تواناییهایلازم و اساسی را ندارند و درمواجهه با مشکلات روزمره و مقتضیات آن آسیبپذیرند، جایگاه و ضرورت آموزش مهارتهای فکری به دانشآموزان نوجوان برایمواجه شدن با مسائل دنیای امروز و جایگزین کردن روشها و نگرشهای علمی پژوهشمحور، به جای انتقال و ذخیرهسازی حقایق علمی، مورد بحث قرار گرفته است . پس از طرح مسئله و ضرورت توجه به آن، برخی از ویژگیهای بارز رشد نوجوانان و دلالت آنها بر آموزش مهارتهای زندگی و نظریههای همسوی مهارتهای تفکر )انتقادی، خلاق، حل مسئله( تجزیه و تحلیل شده است. نگارنده بعد از تحلیل تئوریهای موافق این رویکرد، به تجزیه و تحلیل مفاهیم و تعاریف تفکر انتقادی پرداخته و آموزش تفکر خلاق و روش حل مسئله را، با استناد به دیدگاههای مختلف صاحبنظران تربیتی، روشی مؤثر برای پرورش تفکر پژوهشی معرفی کرده است. سپس، نتایج اجمالی تحقیقاتی مرتبط را، که مؤید تأثیر این روش در پرورش تفکر پژوهشی است، برای بیان کرده است.در پایان، براساس تحلیل نظری انجام شده، نتیجهگیری و مواردی نیز برای بهبود و اصلاح روشهای آموزش پیشنهاد شده است

تاثیرآموزش تفکر (تفکر خلاق، انتقادی،حل مسئله)برتوسعه مهارتهای پژوهشی نوجوانان Keywords:

تاثیرآموزش تفکر (تفکر خلاق، انتقادی،حل مسئله)برتوسعه مهارتهای پژوهشی نوجوانان authors

محمد سلطانی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه

امیر زارعی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه

حسن درخشان نیا

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه

امیرحسین رضایی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- جهانی، جعفر (1387). «نقد و بررسی مبانی فلسفی الگوی ...
ادیب، یوسف، (1382) طراحی الگوی مطلوب برنامه درسی مهارت‌های زندگی ...
_ جویس، بروس و مارشا ویل، الگوهای جدید تدریس، ترجمه ...
فریره، پائول، آموزش شناخت انتقادی، ترجمه منصوره کاویانی، تهران: آگاه، ...
مهرمحمدی، محمود، «چرا باید برنامه‌های درسی را به سوی مسئله‌محور ...
میرز، چت، آموزش تفکر انتقادی، ترجمه خدایار ابیلی، تهران: سمت، ...
هاشمیان‌نژاد، فریده (1380). «ارائه چهارچوب نظری درخصوص برنامه درسی مبتنی ...
Turner NE, Macdonald J, Somerset M.Life skills, Mathematical reasoning and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی " تاثیرآموزش تفکر (تفکر خلاق، انتقادی،حل مسئله)برتوسعه مهارتهای پژوهشی نوجوانان" توسط محمد سلطانی، دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه؛ امیر زارعی، دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه؛ حسن درخشان نیا، دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه؛ امیرحسین رضایی، دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نوجوانی، مهارتهاى زندگى، تفکرانتقادی، تفکر خلاق، حلمسئله و تفکر پژوهشی هستند. این مقاله در تاریخ 9 فروردین 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 902 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این مقاله، در ابتدا با توجه به اینکه امروزه، بسیاریاز نوجواناندر رویاروییبامسائل زندگی تواناییهایلازم و اساسی را ندارند و درمواجهه با مشکلات روزمره و مقتضیات آن آسیبپذیرند، جایگاه و ضرورت آموزش مهارتهای فکری به دانشآموزان نوجوان برایمواجه شدن با مسائل دنیای امروز و جایگزین کردن روشها و نگرشهای علمی پژوهشمحور، به جای انتقال و ذخیرهسازی حقایق علمی، مورد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیرآموزش تفکر (تفکر خلاق، انتقادی،حل مسئله)برتوسعه مهارتهای پژوهشی نوجوانان با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.