سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شناخت و اصول طراحی و چیدمان درختان بادشکن و سایر گونه های گیاهی جهت مقابله با ریزگردها

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,067

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TICD01_075

Index date: 15 December 2016

شناخت و اصول طراحی و چیدمان درختان بادشکن و سایر گونه های گیاهی جهت مقابله با ریزگردها abstract

گردوغبار یا ریزگرد توده ای از ذرات جامد ریز خاک یا کاه است که در هوا پخش شده و دید افقی را محدود می کند. آلودگی هوا به دلیل حضور ریزگردها باعث به خطر افتادن سلامت جامعه و آثار منفی زیست محیطی خواهد شد. از بین رفتن پوششهای گیاهی مهمترین عامل ایجاد پدیده ریزگردها میباشد. احیاء جنگلها و مراتع دست کاشت میتواند پدیده ریزگردها را کنترل کند. کاشت گونههای گیاهی مقاوم به شوری و خشکی و سازگار با شرایط اقلیمی در کانون ریزگردها با جلوگیری از فرسایش خاک، حفظ رطوبت خاک، نفوذ آب باران به خاک، شکستن باد و افزایش رطوبت هوا باعث کنترل همیشگی این پدیده ناگوار خواهد شد. ضمن اینکه کاشت گونههای گیاهی با کاربرد غذایی، دارویی، صنعتی، زینتی و خوراک دام در کانون ریزگردها امکان بهرهبرداری اقتصادی از گونههای گیاهی کشت شده را نیز فراهم میکند. در تحقیق حاضر با استفاده از منابع مختلف ابتدا 100 گونه درختی، درختچهای و بوتهای مقاوم به شوری و خشکی که نیمی از آنها بومی استان خوزستان و نیم دیگر بومی سایر نقاط خشک و بیابانی کشور بودند شناسایی شد. سپس 50 گونه برتر انتخاب و مورد ارزیابی قرار گرفت و درنهایت 30 گونه ایدهآل که گونه های تجربه شده بسیار مقاوم به تنش ها بودند انتخاب و به منظور کاشت در کانونهای ریزگرد معرفی شد. همچنین، اصول طراحی و چیدمان درختان بادشکن و سایر گونه های گیاهی جهت مقابله با ریزگردها مورد بررسی قرار گرفت و بهترین مدل کاشت گونههای گیاهی یعنی مدل ترکیبی کاشت درخت، درختچه و بوته معرفی گردید.

شناخت و اصول طراحی و چیدمان درختان بادشکن و سایر گونه های گیاهی جهت مقابله با ریزگردها Keywords:

اصول طراحی و چیدمان , بادشکن , پوشش گیاهی , درخت , ریزگرد

شناخت و اصول طراحی و چیدمان درختان بادشکن و سایر گونه های گیاهی جهت مقابله با ریزگردها authors

علی ایمانی

دانشیار بخش تحقیقات باغبانی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج

مهدی فلاح

دانشجوی سابق کارشناشی ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد تهران

حسن حیدری

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اختصاصی، م.، 1378.گیاهان مناسب تثبیت تها و پهنه‌های ماسه‌ای در ...
جعفری، م. طویلی، ع، 1389. احیای مناطق خشک و بیابانی. ...
خورسندی، ف.، وزیری، ژ.، عزیزی زهان، ع.، 1389. شورورزی، استفاده ...
دیناروند م. شریفی م. 1387. نگرشی بر پوشش‌گیاهی زیستگاه‌های جنوب ...
_ شکویی م. 1378. پوشش گیاهی منطقه اهواز-دشت آزادگان. انتشارات ...
مظفریان، و. 1378. فلورخوزستان. مرکز تحقیقات‌کشا ورزی ومنابع‌طبیعی‌خوزستان. جلداول. ...
Boehner, P., and J. Brandle. 1991. Windbreak Establishment University of ...
Brian K. Miller and Brian J. MacGowan. O.2015. Tree Wind ...
Steffen, G.O. 2015. Trees against the Wind, A Pacific Northwest ...
Youlin, Y., Squires, V., and Qi, O. O. 2001, Global ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شناخت و اصول طراحی و چیدمان درختان بادشکن و سایر گونه های گیاهی جهت مقابله با ریزگردها" توسط علی ایمانی، دانشیار بخش تحقیقات باغبانی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج؛ مهدی فلاح، دانشجوی سابق کارشناشی ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد تهران؛ حسن حیدری، دانشجوی سابق کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی گرد و غبار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اصول طراحی و چیدمان، بادشکن، پوشش گیاهی، درخت، ریزگرد هستند. این مقاله در تاریخ 25 آذر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3067 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گردوغبار یا ریزگرد توده ای از ذرات جامد ریز خاک یا کاه است که در هوا پخش شده و دید افقی را محدود می کند. آلودگی هوا به دلیل حضور ریزگردها باعث به خطر افتادن سلامت جامعه و آثار منفی زیست محیطی خواهد شد. از بین رفتن پوششهای گیاهی مهمترین عامل ایجاد پدیده ریزگردها میباشد. احیاء جنگلها و مراتع دست ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شناخت و اصول طراحی و چیدمان درختان بادشکن و سایر گونه های گیاهی جهت مقابله با ریزگردها با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.