کودهای میکروبی فسفاته و پتانسیل آن هادر محیط زیست

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,800

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IENC02_100

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

Abstract:

فسفر از عناصر اصلی مورد نیاز گیاه بوده و در کلیه فرایندهای بیوشیمیایی ترکیبات انرژی زا و ساخت و کارهای انتقال انرژی دخالت دارد. عملکرد بالا و منافع بیشتر از دلایل عمده اهمیت فسفر برای کشاورزان و تمایل آنها به استفاده از کودهای فسفری برای تولید محصولات زراعی و باغی است. فسفر از عناصر ضروری پرمصرف و محدود کننده ترین عنصر بعد از نیتروژن برای گیاه است. این عنصر به عنوان یک منبع ضروری برای کشاورز محسوب می شود. مصرف آن به مقدار مناسب برای گیاهان ضرورت دارد. فسفر به دو شکل معدنی و الی در خاک ها موجود است ولی کمترین تحرک و قابلیت دسترسی را برای گیاه در اغلب خاک ها دارد. علی رغم بالا بودن مقدار فسفر کل خاک ها، قابلیت دسترسی فسفر در محیط ریشه در اغلب خاک ها کم است. به همین دلیل گیاهان در این خاک ها عملکرد پایینی دارند و با کمبود این عنصر مواجه می باشند. با توجه به مشکلات زیست محیطی و گران بودن کودهای شیمیایی، ریز جانداران حل کننده فسفات نقش مهمی در تهیه فسفر برای گیاهان در کشاورزی پایدار دارند. گزارش های متفاوتی در مورد انحلال ترکیبات فسفات بوسیله ریزجانداران در شرایط آزمایشگاهی طبیعی وجود دارند. کودهای میکروبی فسفاته در سطح وسیع به منظور افزایش رشد، عملکرد، پایداری کشاورزی و سلامتی محیط زیست مورد استفاده قرار گرفته اند. این مقاله نتایج برخی مطالعات انجام شده در ارتباط با ریزجانداران حل کننده فسفات، پتانسیل و کاربرد آنها را با هدف ترویج این کود بیولوژیک در کشاورزی پایدار و محیط زیست بررسی و بحث نموده است.

Keywords:

فسفر , ریزجانداران حل کننده فسفر , محیط زیست , کشاورزی پایدار , گیاهان زراعی

Authors

مهدی زارعی

دانشیار بخش علوم خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Rodriguez, H., and Frag, ., 1999. Phosphate solubilizing bacteria and ...
  • زارعی م. 1380. برسی اثرات متقابل سویه های ریزوبیومی حل ...
  • Khan, MS., Zaidi, A. and Wani, P.A., 2007. Role of ...
  • agriculture- areview. Agron. Sustain. Dev., 27, pp. 29- 43. ...
  • Zarei M., Saleh-Rastin, N., Alikhani, H.A., and Al iasgharzadeh, N., ...
  • نمایش کامل مراجع