سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تدوین برنامه مدیریت بحران مجتمع مسکونی بلند مرتبه در شهر قزوین در برابر خطر زلزله ی احتمالی

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,339

This Paper With 17 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INDM08_169

Index date: 15 February 2017

تدوین برنامه مدیریت بحران مجتمع مسکونی بلند مرتبه در شهر قزوین در برابر خطر زلزله ی احتمالی abstract

رشد فزاینده ی بلندمرتبه سازی در شهرها از یک سو و لرزه خیز بودن اغلب شهرهای کشور در برابر زلزله از سویی دیگر، توجه به مسائل ایمنی و تدوین برنامه ی مدیریت بحران در این گونه ساختمان ها را حائز اهمیت کرده است. تجربه نشان می دهد که حتی اگر ساختمان های بلندمرتبه از نظر استحکام سازه ای در مقابل زلزله مقاومت کافی داشته باشند، عدم استحکام عناصر غیرسازه ای و فقدان آگاهی ساکنان از چگونگی واکنش مناسب در هنگام زلزله صدمات انسانی و مالی جبران ناپذیری به بار می آورد. این مقاله در پی پاسخ بدین پرسش است که با چه راهکارهای برنامه ریزی، طراحی و مدیریتیمی توان خطرپذیری ساختمان های مسکونی بلندمرتبه را در مقابل زلزله ی احتمالی کاهش داد؟در این راستا، یک مجتمع مسکونی بلندمرتبه شامل دو بلوک 18 طبقه در شهر قزوین به عنوان نمونه ی مورد مطالعه انتخاب شد و تحقیق با استفاده از روش تلفیقی کمی (روش های آماری توصیفی-تحلیلی) و کیفی (مشاهده و مصاحبه) صورت گرفت. ابتدا به مطالعه مبانی نظری و بررسی تجربیات مدیریت بحران و سامانه فرماندهی حادثه در ساختمان های بلندمرتبه مسکونی پرداخته شد. سپس بر اساس شاخص های به دست آمده، از یک سو از طریق مشاهده آسیب پذیری در ابعاد غیر سازه ای مجتمع بررسی شد و از سوی دیگر میزان آمادگی ساکنان از طریق پرسشنامه و مصاحبه مورد مطالعه قرار گرفت. در پایان با بررسی نمودار تشکیلاتی مجتمع و انطباق آن با شرایط بحران، نمودار سامانه فرماندهی حادثه تدوین و مسئولیت ثانویه افراد و برنامه های آموزشی ساکنان تعیین گردید.نتایج این تحقیق تأکید بر آن دارد که با رویکردهای مختلف برنامه ریزی، طراحی و مدیریتی می توان با ارتقای آمادگی افراد از طرق مختلف مانند آموزش و مانور، تمهیداتی چون طراحی اتاق امن و ارائه نقشه های تخلیه اضطراری و تدوین سامانه فرماندهی حادثه می توان میزان خطرپذیری ساختمان های بلندمرتبه مسکونی در برابر زلزله را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

تدوین برنامه مدیریت بحران مجتمع مسکونی بلند مرتبه در شهر قزوین در برابر خطر زلزله ی احتمالی Keywords:

سامانه ی فرماندهی حادثه , کاهش خطرپذیری زلزله , ساختمان های بلندمرتبه مسکونی , مدیریت بحران

تدوین برنامه مدیریت بحران مجتمع مسکونی بلند مرتبه در شهر قزوین در برابر خطر زلزله ی احتمالی authors

سارا مسگری هوشیار

دانشجوی دکتری معماری، کارشناس ارشد بازسازی پس از سانحه،دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی

یاشل کاکاوند

دانشجوی کارشناسی ارشد بازسازی پس از سانحه، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آفلاحی، علیرضا، ارزیابی سانحه: خطرپذیری، آسیب پذیری و خسارت، موسسه ...
آسازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، آشنایی با مدیریت بحرانبا تاکید ...
اجزایری فارسانی، سید عباس؛ ابراهیمی، محسن، طرح جامع مدیریت بحران ...
حسینی، مازیار و همکاران، مدیریت بحران، تهران، سازمان پیشگیری و ...
سازمان جمعیت هلال احمر، طرح جامع امداد و نجات کشور، ...
فلاحی، علیرضا، کاهش خطر زلزله مراکز آموزش عالی با کمترین ...
Federal Emergency Management Agency (FEMA). ICS-100: Introduction to ICS, Instructor ...
Simon, Lay, (2008), Alternative Evacuation Design Solutions for High-rise Buildings. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تدوین برنامه مدیریت بحران مجتمع مسکونی بلند مرتبه در شهر قزوین در برابر خطر زلزله ی احتمالی" توسط سارا مسگری هوشیار، دانشجوی دکتری معماری، کارشناس ارشد بازسازی پس از سانحه،دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی؛ یاشل کاکاوند، دانشجوی کارشناسی ارشد بازسازی پس از سانحه، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سامانه ی فرماندهی حادثه، کاهش خطرپذیری زلزله، ساختمان های بلندمرتبه مسکونی، مدیریت بحران هستند. این مقاله در تاریخ 27 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1339 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رشد فزاینده ی بلندمرتبه سازی در شهرها از یک سو و لرزه خیز بودن اغلب شهرهای کشور در برابر زلزله از سویی دیگر، توجه به مسائل ایمنی و تدوین برنامه ی مدیریت بحران در این گونه ساختمان ها را حائز اهمیت کرده است. تجربه نشان می دهد که حتی اگر ساختمان های بلندمرتبه از نظر استحکام سازه ای در مقابل ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله و مدیریت بحران طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تدوین برنامه مدیریت بحران مجتمع مسکونی بلند مرتبه در شهر قزوین در برابر خطر زلزله ی احتمالی با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.