سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پیش بینی سطح ایستابی آب زیر زمینی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی (مطالعه موردی: دشت بیرجند)

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,036

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICCE08_731

Index date: 18 November 2008

پیش بینی سطح ایستابی آب زیر زمینی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی (مطالعه موردی: دشت بیرجند) abstract

دشت بیرجند با قرار گرفتن در منطقه خشک، استفاده از آبهای زیرزمینی را به عنوان مهمترین و در عین حال تنها ترین منبع تولید آب شیرین در پی رو دارد. در همین زمینه پیش بینی نوسانات سطح آب زیرزمینی دشت می تواند کمک شایانی به برنامه ریزی و تصمیم گیری های بعدی، جهت تامین دراز مدت آب شرب، کشاورزی و صنعت بنماید. دشت بیرجند با وسعت 268/82 کیلومتر مربع و با داشتن بیش از 23 چاه مشاهده ای که اغلب بیش از 15 سال اطلاعات ماهانه سطح آب در آنها درج شده است، در این تحقیق مورد آزمون قرار گرفت. بدین منظور ابتدا مرز حوضه که از سه طرف به ارتفاعات و از یک سو به گسلهای منطقه محدود می شد، تعیین گردید. 16 پیزومتر که دارای توالی آماری مناسبی بودند انتخاب شدند. شبکه تیسن با استفاده از نرم افزار GIS برای هر پیزومنر ترسیم شد. ورودی های شبکه های عصبی شامل سه پارامتر برداشت ماهانه آب از چاه های شرب و کشاورزی، ریزشهای جوی منطقه برای هر تیسن و سطح آب هر پیزومتر در زمان t-1 انتخاب شد. عملکرد شبکه های مختلف عصبی مصنوعی (ANN)، به صورت تک تک برای هر پیزومتر و به صورت یکجا با استفاده از نرم افزار MATLAB مورد آزمون واقع شدند. خروجی سطح آب زیرزمینی در هر پیزومتر در زمان t محاسبه شد. سپس نتایج مدل شبکه با سطح آب زیرزمینی ماهانه دشت به عنوان معیار سنجش مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی می توان نوسانات سطح آب زیرزمینی را با دقت مطلوبی برآورد نمود.

پیش بینی سطح ایستابی آب زیر زمینی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی (مطالعه موردی: دشت بیرجند) Keywords:

پیش بینی سطح ایستابی آب زیر زمینی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی (مطالعه موردی: دشت بیرجند) authors

محسن محتشم

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب گرگان

امیراحمد دهقانی

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه گرگان

ابوالفضل اکبرپور

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه بیرجند

مهدی مفتاح هلقی

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ایزدی، ع، ا.داوری، ک.علیزاده، ا .قهرمان، ب.حقایقی مقدم، س، ا.1386 ...
تسلطی، ب.1382.برآورد سطح آب زیر زمینی با استفاده از modflow ...
مختاری، م.1380.کاربرد MATLAB و SIMULINK در مهندسی. چاپ اول. ترجمه ...
مهدیزاده، م. 1383. شبکه های عصبی مصنوعی و کاربرد آن ...
تا 23 اردیبهشت 1388، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ...
تا 23 اردیبهشت 1388، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ...
ماه _ _ _ _ /ا ا ا ا ا ...
Bierkens, M.F.P.(1 998). "Modeling water table fluctuations by means of ...
Copola, j _ M . _ Szidarovszky , F. , ...
Coulibaly, P., Anclil, F.Aravena, R. and Brnard B., 200 1."Artificial ...
Daliakop oulos _ I.N. , Coulibaly, P.and Tsanis, I.., (2005). ...
Maier, H.R.and Dandy, G.C. , (2000) ."neural networks for the ...
Nayak, P.Satyaji Rao, Y.R., and Sudheer, K.P., (2006). "ground water ...
Sarangi, A., Bhattacharya, A.K. , 2005 .Comprison of artificial neural ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پیش بینی سطح ایستابی آب زیر زمینی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی (مطالعه موردی: دشت بیرجند)" توسط محسن محتشم، دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب گرگان؛ امیراحمد دهقانی، استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه گرگان؛ ابوالفضل اکبرپور، استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه بیرجند؛ مهدی مفتاح هلقی، استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه گرگان نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شبکه عصبی مصنوعی، سطح آب زیرزمینی، دشت بیرجند هستند. این مقاله در تاریخ 28 آبان 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4036 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که دشت بیرجند با قرار گرفتن در منطقه خشک، استفاده از آبهای زیرزمینی را به عنوان مهمترین و در عین حال تنها ترین منبع تولید آب شیرین در پی رو دارد. در همین زمینه پیش بینی نوسانات سطح آب زیرزمینی دشت می تواند کمک شایانی به برنامه ریزی و تصمیم گیری های بعدی، جهت تامین دراز مدت آب شرب، کشاورزی و ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی شبکه عصبی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله پیش بینی سطح ایستابی آب زیر زمینی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی (مطالعه موردی: دشت بیرجند) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.