سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی مقایسه‌ای مدل‌های آرما، آریما و مدل خودهمبسته شبکه عصبی مصنوعی در پیش‌بینی جریان ورودی به مخزن سد دز

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 32,178

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICWC01_146

Index date: 17 December 2008

ارزیابی مقایسه‌ای مدل‌های آرما، آریما و مدل خودهمبسته شبکه عصبی مصنوعی در پیش‌بینی جریان ورودی به مخزن سد دز abstract

در مقاله حاضر قابلیت مدل های میانگین متحرک خود همبسته ( آرما )، میانگین متحرک جامع خود همبسته ( آریما ) و مدل خودهمبسته شبکه عصبی مصنوعی در پیش‌بینی جریان ورودی به مخزن سد دز واقع در ایستگاه تله زنگ در بالادست سد دز مورد ارزیابی قرار می گیرد. پیش‌بینی جریان ورودی به مخزن با روش ‌های آرما و آریما، در تحقیقات قبل تعداد پارامترهای مورد استفاده حداکثر 2 پارامتر بوده است. از طرف دیگر استفاده از دو مدل‌ آرما و آریما به طور همزمان، به منظور مقایسه آنها در پیش‌ بینی خودهمبسته جریان ماهانه ورودی به مخزن سد در تحقیقات قبلی انجام نگردیده است. مقایسه مدل ‌های استاتیک و دینامیک در شبکه‌ های عصبی مصنوعی نیز صورت نگرفته است. در این تحقیق دبی های ماهانه بین سال های 1334 تا 1380 استفاده شده است. آمار مربوط به 42 سال اول برای آموزش مدل‌ها و 5 سال اخیر برای پیش‌بینی مدل‌ها استفاده گردید. در مدل‌های آرما و آریما به ترتیب با تلفیق 4 و 6 پارامتر، چند جمله ای مورد نظر برای پیش بینی جریان بدست آمد. در مدل خود همبسته شبکه عصبی مصنوعی از دو تابع فعالیت شعاعی و سیگموئیدی با تعداد نرون ‌های مختلف در لایه میانی استفاده شد. با مقایسه شاخص RMSE مدل خودهمبسته شبکه عصبی مصنوعی دینامیک با تابع فعالیت سیگموئید و تعداد 17 نرون در لایه میانی بعنوان بهترین مدل در پیش‌بینی جریان ورودی به مخزن سد دز انتخاب شد. مدل آریما نسبت به آرما با خطای کمتر، جریان ورودی به مخزن سد دز را از 12 ماه قبل و مدل ‌های خود همبسته شبکه عصبی مصنوعی استاتیک و دینامیک با تابع فعالیت سیگموئیدی جریان ورودی به مخزن سد دز را از 5 سال قبل پیش بینی می نمایند.

ارزیابی مقایسه‌ای مدل‌های آرما، آریما و مدل خودهمبسته شبکه عصبی مصنوعی در پیش‌بینی جریان ورودی به مخزن سد دز Keywords:

آرما , آریما , پیش بینی جریان ورودی به مخزن سد , سد دز , مدل خودهمبسته شبکه عصبی مصنوعی

ارزیابی مقایسه‌ای مدل‌های آرما، آریما و مدل خودهمبسته شبکه عصبی مصنوعی در پیش‌بینی جریان ورودی به مخزن سد دز authors

محمد ابراهیم بنی حبیب

استادیار گروه مهندسی آبیاری و زهکشی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
کارآموز، محمد، شهاب عراقی‌نژاد، (1384)، "هیدرولوژی پیشرفته"، انتشارات دانشگاه صنعتی ...
منهاج، م.، (1377)، "شبکه‌های عصبی مصنوعی"، انتشارات دانشگاه صنعتی امیرکبیر. ...
نیرومند، حسینعلی، (1384)، "تجزیه و تحلیل سری‌های زمانی"، تالیف جاناتان ...
Balaguer, E., Albertoo Palomares, Emilio Sorie. Jose David Martin -Guerrero ...
Toth, E., A. Brath, A. Montanari, (2000), *Comparison of short-term ...
Mohammadi, K., H. R. Eslami and Sh. Dayyani Dardashti, (2005), ...
Kisi, I., Kerem Cigizoglu, (2005), "Reservoir Management Using Artificial Neural ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی مقایسه‌ای مدل‌های آرما، آریما و مدل خودهمبسته شبکه عصبی مصنوعی در پیش‌بینی جریان ورودی به مخزن سد دز" توسط محمد ابراهیم بنی حبیب، استادیار گروه مهندسی آبیاری و زهکشی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران ؛ محمد ولی پور نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی بحران آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آرما، آریما، پیش بینی جریان ورودی به مخزن سد، سد دز، مدل خودهمبسته شبکه عصبی مصنوعی هستند. این مقاله در تاریخ 27 آذر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 32178 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در مقاله حاضر قابلیت مدل های میانگین متحرک خود همبسته ( آرما )، میانگین متحرک جامع خود همبسته ( آریما ) و مدل خودهمبسته شبکه عصبی مصنوعی در پیش‌بینی جریان ورودی به مخزن سد دز واقع در ایستگاه تله زنگ در بالادست سد دز مورد ارزیابی قرار می گیرد. پیش‌بینی جریان ورودی به مخزن با روش ‌های آرما ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی شبکه عصبی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی مقایسه‌ای مدل‌های آرما، آریما و مدل خودهمبسته شبکه عصبی مصنوعی در پیش‌بینی جریان ورودی به مخزن سد دز با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.